Звістка про те, що українських в’язнів «з нагоди» карантину можуть звільнити, збурила пристрасті.

І хоча міністр юстиції Денис Малюська на своїй сто­рінці у соцмережі Facebook розповів, що мова йде про тих, хто не становить небезпеку для суспільства, українці напружилися. Адже це, до всього іншого, загрожує погіршенням криміногенної обстановки. Бо під­лягатимуть звіль­ненню від покарання 3009 осіб.

А кілька днів тому в одній з установ виконання покарань у Чернівцях, котра підпорядковується Центрально-Західному міжрегіональному управлінню виконання покарань, що розташоване у Вінниці, через хворого на коронавірус в’язня зчинився справж­ній бунт.

«Приборкати бунтарів та взяти ситуацію під контроль вдалося цього ж дня, — пояснюють у пресслужбі відомства. — А виникло все через те, що до слідчого ізолятора був прийнятий ув’язнений, в котрого була підозра на коронавірус. Швидкий тест дав під­твердження, ПЛР-тест підтвердив. Його ізолювали в окреме приміщення. Коли про це дізналися інші в’язні, то почали виявляти своє невдоволення. По Вінниці уражених в’яз­нів на корона­вірус немає. У Чернівцях — двоє».

Рішення Мін­­юсту амністувати частину в’язнів в управлінні поки що очікують. У пресслужбі повідомляють, що звільняти в’язнів будуть тільки в законному порядку. Загалом на Вінниччині близько трьох тисяч арештантів і близько 400 довічників.