Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

– Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі, – це Полтавська. У середньому вони сплатили кожному медичному працівнику, який працював з COVID-19, близько 21 тисячі гривень. Це саме ті 300%, які вони повинні були сплатити”, – розповів очільник МОЗ.

Степанов зауважив, що про ситуацію з виплатами “коронавірусних” надбавок доповідатиме прем’єр-міністру і президенту. З іншими областями міністр пообіцяв “розбиратися”.

“Я впевнений, що ми доведемо це до кінця. Всі медичні працівники отримають належну їм заробітну плату разом з надбавками”, – наголосив голова МОЗ.

Як повідомлялося, 24 квітня 2020 року Уряд схвалив 300% надбавки медикам. Зокрема, уряд ухвалив постанову, що українські медики, які працюють із зараженими новим коронавірусом COVID-19, будуть отримувати надбавки у розмірі до 300% заробітної плати.

Додамо, що 4 травня у Вінниці на протест вийшли медики Вінницької центральної районної лікарні. Вони скаржились, що не отримали обіцяних доплат за роботу з пацієнтами, які хворіють на COVID-19. Зрештою, головний лікар Олександр Кривов’яз пообіцяв, що всі виплати медики отримають. Щоправда, на це потрібно близько тижня, аби вирішити всі питання. Крім цього, за словами головного лікаря, найближчим часом до лікарні ще мають надійти гроші з державного бюджету, які призначені саме на виплату надбавок за роботу з хворими на COVID-19. Це близько 943 тисяч гривень.

Матеріал із газети “33-й канал” №20 від 6 травня 2020 р.

Валентина Лісова