Але зі сторони нашого селищного голови не прозвучало жодної публічної заяви, пояснення чи інформації щодо шокуючої перспективи, яка спіткала Браїлівську громаду!, – пишуть на сторці Браїлівський кулак у Фейсбуку. – Як видно, він навіть не намагається заспокоїти односельчан та не шукає хоч якийсь шлях, щоб врятувати ситуацію! Така байдужість до громади чи рідного селища в черговий раз свідчить про те, що злив Браїлова під Жмеринку було погоджено та сплановано, а шокуючою звісткою це є лише для нас усіх, але далеко не для нашого очільника!

Браїлів сьогодні заведений у досить складну та непросту ситуацію! Але ми не маємо права та не повинні опускати руки, коли ще є невикористанні можливості! Бо варіанти таки є, щоб врятувати другий за величиною населений пункт в Жмеринському районні – Браїлів! До кінця лютого 2020р. діяв закон України «Про добровільне об’єднання громад», в рамках дії якої було проведено добровільне об’єднання між Браїлівською селищною та Потоцькою сільською радами. Цим було реалізовано законне право громад продовжувати майбутнє життя у єдиній Браїлівській ОТГ. Це наш вибір та законне право! При формуванні та затвердженні Плану формування ОТГ у Вінницькій ОДА наш вибір було враховано, однак при затвердженні відповідного плану Кабінетом міністрів України наші законні права було проігноровано та грубо порушено. Тому є лише один шлях: позиватися до Кабінету міністрів України, звернувшись з відповідною позивною заявою до Адміністративного суду щодо порушення законних прав громад, щодо об’єднання у Браїлівську ОТГ! Рішення суду виноситься Іменем України, тому є обов’язковим до виконання, як для пересічного громадянина, так і для Прем’єр-Міністра чи то Президента України. Зрозуміло, що право позиватися має лише місцева влада, яка є представником громади, тому ми будемо ініціювати термінове проведення позачергової сесії Браїлівської селищної ради щодо вирішення відповідного питання.

Шановні односельчани, з огляду на бездіяльність нашого селищного голови Резедента, який, як виявляється, «злив» смт.Браїлів під м.Жмеринку, ми усі повинні бути готові до заклику про підтримку, якщо наш очільник вкотре відкрито буде пручатися у виконанні своїх обов’язків щодо скликання позачергової сесії селищної ради, з метою розгляду даного питання порядку денного, що напряму стосується порятунку нашого селища!