У ці дні пам’яті та примирення лісівники Вінниччини вшановують ветеранів та учасників тих важких і важливих подій.

Серед них — ветерана лісового господарства та учасника Великої Вітчизняної війни, 92-річного Гурія Олександровича Галунова. 40 років свого життя Гурій Олександрович віддав Його Величності Лісу, з них 30 років беззмінно пропрацював лісничим Журавлівського лісництва. Колеги добре пам’ятають його як відповідального працівника, висококваліфікованого лісівника. Він дав путівку в професійне життя багатьом сумлінним працівникам, для яких справою всього життя став ліс.

Народився Г.О.Галунов 21 листопада 1927 року в селі Нова Шура Тульчинського району. Закінчив місцеву семирічну школу. На війну потрапив узимку 1945 року, в армію пішов добровольцем. Потім на довгі сім років пов’язав своє життя з армією. Служив радистом у 13-й гвардійській бригаді морської піхоти на Далекому Сході.

Пізніше вступив до Лубенського лісівничого технікуму. Після завершення навчання у серпні 1956 року влаштувався на посаду майстра лісу у Брацлавське лісництво Тульчинського лісгоспу.

У 1957 році вступив до Київської сільськогосподарської академії на лісогосподарський факультет. У вересні 1964 року його призначають в. о. лісничого Журавлівського лісництва Томашпільського району. З 1965 року до 1966 року — помічник лісничого Орлівського лісництва. Потім — лісничий Журавлівського лісництва, де пропрацював 30 років.

За час роботи в лісництві організував ремонт контори лісництва, елекрифікацію усіх кордонів, у цей період лісництво вийшло на перші місця за виробничими показниками.

У 1995 році Гурія Олександровича перевели на посаду єгеря Журавлівського лісництва, а в 1996 році він пішов на пенсію. Але ліс у його житті залишився назавжди!

Сьогодні він проживає разом із донькою. Пані Галина розповідає, що батько як на свій солідний вік має хороше здоров’я, активний, любить спілкуватися, радіє життю, своїй рідні: синові та доньці, трьом онукам та двом правнукам. Усі вони, як і кожен українець, вдячні Вам, ветеране, за можливість жити сьогодні на своїй землі.

Низький уклін вам, ветерани!