Адже є потреба вирішити 73 питання життєдіяльності міської ОТГ від антикризових заходів, зменшення ставок ЄД для підприємців, орендної плати та ряду програм.

В переліку питань на сесію є досить вагомі. Зокрема це перша 10-ка!

1. Про затвердження Плану антикризових заходів Вінницької міської об’єднаної територіальної громади. Інформація Моргунова С.А., міського голови.

2. Про внесення змін до рішення міської ради від 23.01.2015 року № 1984 «Про встановлення місцевих податків і зборів та затвердження Порядків їх справляння» (зі змінами) в частині зменшення ставок єдиного податку на період карантину.

3. Про зменшення податкового навантаження на суб’єктів господарювання в зв’язку з проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

4. Про звільнення від виконання зобов’язань зі сплати орендної плати за оренду нерухомого майна комунальної власності Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

5. Про звільнення від виконання зобов’язання щодо нарахування та сплати за договорами про встановлення земельного сервітуту.

6. Про внесення змін до рішення міської ради № 976 від 22.12.2017р. (зі змінами).

7. Про затвердження Порядку часткової компенсації роботодавцям витрат на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця за рахунок коштів бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

8. Про затвердження Порядку надання у 2020 році щомісячної соціальної матеріальної допомоги (щомісячної муніципальної доплати до пенсійних виплат та виплат окремих державних соціальних допомог) окремим категоріям громадян Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

9. Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.2016 № 533 (зі змінами).

10.Про внесення змін до рішення міської ради від 27.12.2019 № 2077 «Про бюджет Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

Також в питанні № 11 плануються зміни у складі виконавчого комітету міської ради.

Під номером 13 звучатиме «Звіт начальника Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області про стан боротьби із злочинністю упродовж 2019 року.

Далі №14. – Звіт начальника управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції про стан дотримання адміністративного законодавства у сферах ПДР та публічної безпеки, розкриття злочинів працівниками управління та результати діяльності управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції за 2019 рік.

Питання № 34 передбачає створення комунального закладу «Заклад дошкільної освіти № 33 вінницької міської ради» та затвердження його Статуту.

Питання №45 по спорту. – Про внесення змін до рішення міської ради від 01.04.2011р. № 196 «Про Порядок використання коштів, передбачених у бюджеті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на надання фінансової підтримки спортивним командам та організаціям та про Порядок використання коштів, передбачених у бюджеті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на надання фінансової підтримки (дотації) комунальному підприємству «Центральний міський стадіон», зі змінами.

№46. – по фронтовиках, «Про хід виконання «Програми сприяння соціалізації, реабілітації та працевлаштуванню учасників антитерористичної операції Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки» у 2019 році.

Будівництво нового мосту досі актуальне. Це питання 58. Про проведення заходів, пов’язаних із намірами будівництва автодорожнього шляхопроводу через залізничні колії (створ вул. Академіка Янгеля та вул. Ватутіна) в м.Вінниці.

Нова вулиця – питання 64.Про найменування вулиці в місті Вінниці.

Загалом 73 питання та різне…