Справжній бойовик розгорнувся днями у Вінниці на вулиці Ващука. Там затримали зловмисників, які увірвалися до квартири, привласнили цінні речі, завдали тілесних ушкоджень чоловіку та його сусіду.

А серед нападників був працівник літинської поліції, який знаходився у відпустці. Щоправда, посаду його не розголошують, але зауважують – це рядовий співробітник. А почалося все ще на початку весни, коли четверо зловмисників, серед яких і правоохоронець, відпочивали на природі. У той момент проходив чоловік, і їм здалось, що він пляшкою начебто зачепив транспортний засіб. Щоправда, слідів на машині не було, тому розійшлись.

Проте невдовзі, коли злочинці вчергове зібрались за спиртним, один із них згадав епізод із автомобілем «LEXUS LX 470». Тоді виникла думка, що було б непогано знайти чоловіка і здерти із нього кошти. За справу взявся працівник поліції, і вже зовсім скоро в нього була адреса… До житла увірвались всі четверо. За віком – молоді люди, не старші 33 років.

– У квартирі перебував власник помешкання. У нього стали вимагати близько 30 тисяч гривень, але нічого не отримали. Зрештою, зловмисники завдали биткою тілесних ушкоджень та забрали з квартири усі цінні побутові речі – телевізор, мікрохвильову піч… Постраждав також і сусід, який намагався втрутитися в ситуацію, — розповів нам подробиці заступник прокурора Вінницької області Антон Ковальський. — Обох чоловіків силою завели в автомобіль і вивезли за місто і продовжили знущання. Від господаря будинку вимагали підписати боргові зобов’язання. Невідомо як, але жертві вдалось повідомити про злочин поліції, і та спрацювала оперативно.

Нападників затримали за містом, вилучили викрадені речі, зброї не було, лише битка. Розслідування проводиться за частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України. За такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років із конфіскацією майна. Оскільки у справі фігурує працівник поліції, нею займається ДБР. Ми клопотали до Хмельницького міськрайонного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Усі четверо фігурантів його і отримали, але вони ще мають право апеляції. Поліцейського ще відсторонили від посади на час розслідування.

Вікторія Снігур