Не минуло і тижня з тих пір, як Кабмін остаточно затвердив перспективний план формування ОТГ, як редакцію засипали гнівними листами мешканці незатверджених ОТГ.

Громада Войнашівки Барського району пообіцяла вдатися до радикальних дій і перекрити автошляхи, якщо їхні вимоги не будуть виконані. У своєму листі вони пишуть:

«22 грудня 2019 року відбулися перші вибори у новоствореній Войнашівській ОТГ. Було обрано голову ОТГ та депутатів. Утворення Войнашівської ОТГ відбулося у повній відповідності Законам України. 5 лютого 2020 року Кабінет Міністрів України визнав 107 ОТГ спроможними, в тому числі і Войнашівську ОТГ. Здавалося б, ось-ось — і ОТГ почне працювати і жити не так, як хоче «район», а так, як хоче громада. Але утворення Войнашівської ОТГ не сподобалось деяким місцевим «князькам», зокрема попередньому голові Барської райдержадміністрації Саволюку Володимиру Васильовичу, який дуже хоче бути головою Барської ОТГ. Він особисто, використовуючи свої зв’язки, вирішив знищити Войнашівську ОТГ шляхом внесення змін у перспективний план формування ОТГ у Вінницькій області. І це йому вдалося. 6 травня 2020 року Кабінет Міністрів затвердив перспективний план формування територій громад Вінницької області, на карті якого немає Войнашівської ОТГ. Пізніше виявилося, що представники Вінницької ОДА нахабно і навмисне сфальшували документи (протокол) та консультації з представниками Войнашівської ОТГ і представниками «Асоціації міст України», а ще навмисне надали невірні розрахунки, на підставі яких Войнашівська ОТГ була визнана фінансово неспроможною. 22 лютого 2020 року направили проєкт перспективного плану формування територій громад Вінницької області, в якому не було Войнашівської ОТГ, в Міністерство розвитку громад та територій України. У новому, затвердженому перспективному плані формування ОТГ населені пункти Барського району розділені між ОТГ так, нібито цим розподілом займався Попандопало. До однієї ОТГ віднесли 21 населений пункт, а до іншої – 7 населених пунктів. І ця ОТГ, з сімома населеними пунктами, ніколи не буде спроможною. Добкін казав: «текст по-дебильному написан», так само можна сказати про розподіл населених пунктів між двома ОТГ Барського району Вінницької області: «по-дебільному відбувся розподіл».

Голова Войнашівської ОТГ Оксана Шевчук неодноразово зверталася до Вінницької ОДА та надавала інформацію про те, що громади, які проживають на території ОТГ, проти приєднання до Барської ОТГ, але жодного разу відповіді не отримала».

Вже колишній очільник Барської райдержадміністрації Володимир Саволюк прокоментував лист так:

«Коли я був головою райдержадміністрації, то робив усе, щоб у них вибори відбулися, а не навпаки. У мене тоді було достатньо важелів, щоб зробити це. Але я точно таким не займався. Захотіла громада вибори — провела. А як я далі міг вплинути на рішення Кабміну, скажіть, будь ласка? Вибори були у неділю, а вже у вівторок мене звільнили. Та це просто якась маячня! Такі речі робляться з подання райдержадміністрації, потім облдержадміністрація приймає рішення і відповідно робить подання на Кабмін. Тому тут мають бути претензії до нинішнього голови РДА. До речі, моє останнє подання було на чотири ОТГ: Ялтушків, Копайгород, Войнашівка і Бар. Відбувалося це ще у грудні, нас запитали, як ми бачимо перспективний план. Після того у Войнашівці спокійно відбулися вибори, створилася ОТГ. Чому зараз склалася така ситуація — питання не до мене».