Трагедія сталась влітку минулого року у селі Хороша Гайсинського району. 50-річна жителька Дніпропетровської області приїхала до села разом із чоловіком у гості до його рідного брата Геннадія, який займався приватним підприємництвом.

Ввечері жінка разом зі своїм чоловіком повертались зі ставка. Аж пролунав постріл. Було встановлено, що стріляв 42-річний родич. Чоловік пояснив поліцейським: подумав, що на територію його присадибного господарства забіг дикий звір. Тож вирішив його вполювати, він мав мисливську зброю. У темряві Геннадій вистрелив у тому напрямку, звідки почув шум. Пацієнтку доправили «швидкою допомогою» у стані травматичного шоку. Діагностували проникаюче вогнепальне поранення черевної порожнини. Пошкоджені внутрішні органи, велика крововтрата, низький тиск. Жінка за кілька годин померла на операційному столі від крововтрати та отриманих поранень, що виявились несумісними з життям.

Геннадій після трагедії спершу був вдома, пізніше його забрала поліція. Чоловіку загрожувало до 15 років позбавлення волі за злочин. Вже під час судового засідання Геннадій заявив, що дійсно не мав на меті вбивати родичку, адже почув з боку берега річки Сіб ревіння дикої косулі. Саме тому взяв карабін та пішов до господарської споруди, біля якої спостерігав за городом, очікуючи на здобич.Чоловік вбитої з Дніпропетровської області в судове засідання не з`явився, письмово просив справу розглянути без нього, вказав, що претензій матеріального та морального характеру до родича в нього немає, просив не позбавляти його волі. Дії обвинуваченого суд кваліфікував як вбивство, вчинене через необережність.

Зрештою, Гайсинський районний суд призначив Геннадію покарання у вигляді обмеження волі на строк три роки. Крім того, він має виплатити 5652 грн. 36 коп. на залучення експерта для проведення експертиз.

Віталіна Володимирова