Про це мовив президент авіакомпанії Євген Дихне, пише Avianews.

За його словами, прогноз розвитку ситуації являється плачевним, і Україна є частиною глобального тренду. Це проявиться в тому, що галузь вийде на показники, які планувалися на 2020 рік, тільки в 2023 році.

Євген Дихне вважає, що в першу чергу будуть відновлюватися середньомагістральні перельоти, що вплине на структуру флоту авіакомпаній, які почнуть виводити старі і далекомагістральні літаки.

«Пріоритетом діяльності авіакомпаній стане зниження витрат шляхом ефективного управління своїм парком. Вони будуть використовувати закінчення дії договорів для скорочення парків, а також намагатися знижувати лізингові платежі », – зазначив президент МАУ.

Він також вважає, що криза призведе до зміни сервісу в аеропортах і на борту літака. Будуть тимчасово закриті бізнес-зали та магазини Duty Free. На рейсах заборонять провезення ручної поклажі в салоні, а замість гарячого харчування почнуть видавати упаковані страви.

Нагадаємо, недавно лоукостер Wizz Air оголосив про відкриття бази у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, а також анонсувала п’ять нових напрямків для львів’ян із липня. Мова йде про польоти до Біллунна (Данія), Таллінна (Естонія), Лісабона (Португалія), Гамбурга (Німеччина), Щецина (Польща).

Гендиректорка львівського аеропорту також заявляла, що після відновлення повноцінної роботи львівського аеропорту можуть відновити лише 25% рейсів, які виконувалися до березня 2020 року, тобто до карантину.