І показати, що ситуація під контролем… А вона була не під контролем на самих же блок-постах, де відбулось зараження працівників цих “загороджувальних” загонів… Тому після масованої критики блок-пости навколо Вінниці ввечері 19 травня зняли. Але спершу вони зникли ще минулого тижня в Луці та на Хуторах… В той час, коли на Хм.шосе, Немирівському шосе і Келецькій шоу тривало…

Є інформація, що на День сміху 1 квітня в області працювали 50 контрольно-пропускних пунктів, 5 з них є санітарно карантинними постами. Пости були розташовані в селах Махнівка Козятинського району, с. Немия Могилів-Подільського району, в смт Літин, с Краснопілка Гайсинського району та в Муровано-Куриловецькому районі.

Але ввечері 19 травня в соцмережах поширили інформацію про зняття блок-постів навколо Вінниці, як непотрібу.

– Відучора в м. Вінниці зняті пости. На сьогодні у Вінницькій області залишаються функціонувати 5 санітарних контрольно-пропускних пунктів, де несуть службу поліцейські, медики і рятувальники. Це в Могилів-Подільському районі, Мурованокуриловецькому районі, Літині, Махнівці, Немирові», – повідомила керівник відділу комунікацій ГУ НП у Вінницькій області Анна Олійник.

Нагадаємо, що ці міри були запроваджені ще із 23 березня у Вінниці та по області, де встановили блокпости на виїздах і в’їздах… І на них стояли бетонні блоки, працювали поліцейські, лікарі та нацгвардійці.