З 22 травня відновлюють пасажирські перевезення. Автобуси почнуть курсувати на

  • міських
  • приміських
  • внутрішньообласних
  • міжнародних сполученнях.

Міжобласні рейсові автобуси поки що не запускають.

На засіданні Уряду 20 травня повідомили про запуск пасажирських автомобільних перевезень на міських і приміських внутрішньообласних та міжнародних маршрутах з 22 травня. Перевезення на міжобласних маршрутах відновлять на початку червня. Сам термін карантину в Україні продовжено до 22 червня.

«Від моменту публікації сьогоднішньої урядової постанови відкриється можливість здійснення міжнародних перевезень як автобусних, так і залізничних через відкриті пункти пропуску, які запрацюють після прийняття змін до постанови 288. Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовились, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити», – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, міжобласні перевезення відновлять на початку літа за умов, якщо у всіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти міжобласні переміщення.

«Якщо в нас будуть області, де є спалах коронавірусу, там спільно з місцевою владою ми будемо приймати рішення про локальні обмеження. Маршрути там будуть змінюватись або заборонятись», – зазначив Д. Шмигаль