Про сенсаційні травневі «заміри» популярності серед вінницьких політиків та депутатів з огляду на вибори мера Вінниці 25 жовтня повідомила народна депутатка Ірина Борзова, яка явно здивована наявністю свого прізвища в числі ймовірних претендентів на крісло міського голови поряд з іншими відомими вінничанами.

Цитуємо:

– «Ти що, йдеш у мери?» — ці питання сьогодні зранку по телефону від різних людей мене, м’яко кажучи, здивували. Не знаю, хто робить цю «соціологію», але вже як отримаєте результат, то хоч скажіть, кого там обрали… А то виходить «без мене мене женили»?

Хто і для чого проводить ці опитування за півроку до обрання мера і водночас голови великої Вінницької ОТГ?

Варіанти тут два – діюча влада чи опозиція. Бо для перших потрібно розуміти свої відсотки популярності та коло найближчих конкурентів… А «генерали» і «спонсори» опозиції мають знати, в кого є бодай якісь шанси поборотись за перемогу із нинішнім мером. Та кого можна запускати на вибори з огляду відбору відсотків у ТОП-кандидатів. Адже без «золотої акції» та «темної конячки» ці вибори 100-відсотково стануть сумними, прісними та без вогника скандалу…

На жаль, коментувати цей замір популярності на сьогодні відмовилась чи просто відмовчалась більша частина умовного списку претендентів.

Зокрема екснардеп та активний учасник останніх виборів до ВР по Вінниці Сергій Кудлаєнко, який нині працює в Одесі на будівництві місцевого аеропорту, поки ніяк не коментує своє прізвище у ТОП-списку. Хоча багато хто вважає, що саме в нього є та сама «золота акція» і реально 2-ге місце за популярністю серед вінничан після нинішнього мера Сергія Моргунова…

Але і це не точно!

Бо колишній перший заступник губернатора Вінниччини Андрій Гижко має свій розклад по осінньому «пасьянсу» щодо виборів мера обласного центру:

– Хто у списку? Сергій Моргунов, Сергій Кудлаєнко, Андрій Гижко, Ірина Борзова, Ганна Давиденко і містер «Ікс»? Я б однозначно сюди додав ще мінімум 4 прізвища – це Володимир Гройсман, Олександр Домбровський, нардеп від Зе — Анатолій Драбовський і якогось «клоуна» чисто по приколу, — прокоментував загадкове опитування популярності можливих кандидатів Андрій Петрович. — Чому не можна скидати із виборчих терезів цих людей? Бо ніхто не знає, які будуть відсотки на вересень у нинішньої міської влади та центральної. Тому однозначно Володимир Гройсман як кращий мер Вінниці всіх часів має найбільше шансів на перемогу… Але рішення тільки за ним. Всі решта, на мою думку — претенденти! А ще будуть цікаві сюрпризи, бо на нудні вибори люди не прийдуть. І кілька великих партій через це просто не будуть виставляти своїх кандидатів через примарність шансів.

Цікаво, що з цього приводу скажуть решта учасників цього віртуального рейтингу реальних кандидатів? Бо «33-й канал», як найтиражніша газета Центру України і Вінниччини, першою відкрито оприлюднила свій список ймовірних кандидатів на посаду мера Вінниці-2020… І готова вислухати позиції, прогнози та думки всіх згаданих відомих вінничан і наших читачів.