Золоту медаль міжнародного конкурсу репортерської фотографії здобув житель Калинівки.

Це воєнний репортер «Радіо Свобода» Андрій Дубчак. Він став переможцем у номінації «Гарячі новини». Золоту медаль конкурсу принесла світлина з маршу «Ні капітуляції!», який відбувся 14 жовтня 2019 року в Києві. Світлина має назву «Ми – є!», а на ній зображені лише ноги ветерана війни. Точніше, навіть не ноги, а протези на їхньому місці. У руках він несе образ Матері Божої – берегині Карпатської січі. Крім того, наш земляк отримав диплом Національної спілки фотохудожників України за фотоісторію «Одразу після обстрілу. Золоте-4, Оріхове, Новотошківське», яку зробив у лютому нинішнього року на Сході України.

Відомо, що Анатолій Дубчак закінчив механічний факультет Вінницького сільськогосподарського інституту, Київський політехнічний інститут, він – випускник Могилянської школи журналістики. Постійно їздить на передову, де знімає життя та побут військових. За плечима нашого земляка чимало перемог. У 2014-му році Андрій Дубчак став лауреатом престижного міжнародного конкурсу Lovie Awards за перемогу в номінації «Інтернет-радіо». Найкращим журі визнало відео, яке він зняв з «ялинки» на Майдані під час народного віча 8 грудня 2013 року. У 2018-му в Буенос-Айресі (Аргентина) відбулася фотовиставка Андрія Дубчака про російську агресію на Донбасі.

– Моє уявлення про війну таке, що на патрони та кулі витрачають відносно невеликі суми коштів. Решта коштів іде на інформаційну війну, — каже Андрій Дубчак. — Звісно, буває страшно під час поїздок на лінію фронту, але колега, який колись воював в українських військах, а зараз працює водієм, дав пораду, яка допомагає функціонувати на передовій: «Не бійся. Твоя доля вже написана на небі. Ти або вмреш, або ні. Тепер просто розслабся і пішли».

Валентина Лісова