Найбільший віртуальний хор в Україні, до котрого увійш­ли 111 наших співвітчизників з усього світу, нещодавно виконав пісню Миколи Леонтовича «Не стій, вербо, над рікою». І це грандіозне виконання стало офіційним рекордом, зафіксованим у «Книзі рекордів України».

«Приємно, що у проєкті взяли активну участь хористи з архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору ПЦУ Вінниці», – пише у своєму Фейсбук протодиякон Владислав Демченко.

Ідея цього грандіозного мистецького проєкту належить вінничанам. Це викладач Вінницького педагогічного університету ім. Коцюбинського, артистка камерного хору «Вінниця» ім. В. Газинського Олена Слободинська; артист хору ансамблю пісні і танцю «Поділля» Вінницької філармонії Ігор Слободинський став диригентом. Подоляни склали основне мистецьке ядро хору. До них приєдналися хористи з інших областей України, а ще – артисти з Італії та Англії.

Неймовірне виконання дуже швидко стало популярним, і віриться: ця пісня замилує світ так само, як колись «Щедрик» став гімном усіх Різдвяних свят та Нового року.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА