Днями прикордонники Могилів-Подільського загону затримали іноземця за спробу незаконного проникнення до України двох автобусів з РФ. За умов карантину такі дії можливі лише з дозволу МЗС або голови Держ­прикордонслужби.

– У чоловіка подвійне громадянство – Республіки Молдова та Російської Федерації, крім того, він лейтенант у запасі ЗС РФ. Відомо, що 31-річний чоловік займався перевезеннями. Зокрема із Молдови перевозив людей на заробітки. А вже з Росії їхав пустим за черговою партією осіб. 15 травня вказаний громадянин РФ у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський-Отач» намагався підкупити старшого лейтенанта ДПСУ, начальника відділення інспекторів прикордонної служби «Могилів-Подільський». Таким чином сподівався отримати дозвіл на безперешкодний пропуск двох пасажирських автобусів з іноземцями через державний кордон на територію України поза діючими обмеженнями карантину, що спрямовані на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, — повідомили нам у пресслужбі прикордонного загону. — Громадянина Російської Федерації викрито та затримано військовою прокуратурою Вінницького гарнізону безпосередньо під час передачі суми неправомірної вигоди розміром 50 тис. російських рублів українському офіцеру-прикордоннику, предмет злочину вилучено.

16 травня за клопотанням військової прокуратури Вінницького гарнізону суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою. А в понеділок обвинувальний акт у вчиненні іноземцем злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, скеровано до Могилів-Подільського міськрайонного суду. Затриманому росіянину передбачено покарання у виді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Валентина Лісова