Три роки тому село Гунька Немирівського району сколихнула жахлива новина – 29-­річна Людмила Потрапчук ­народила у надвірному туалеті ­хлопчика та залишила його.

Закривавлену жінку помітив власник оселі, де вона винаймала житло. Він мерщій забрав дитя до хати та викликав медиків. Хлопчик народився доношений, вагою 2,8 кг. У нього діагностували переохолодження. Врятувати його не вдалось… Ніхто в селі навіть не здогадувався, що Люда була вагітною, так само і про те, хто батько дитини. Жінка родом із Крижопільського району, працювала прибиральницею в кафе поблизу Одеси. Останні півроку винаймала кімнату в Івана Дзюбенка. Загалом у неї четверо дітей — Олександр, Єва, Михайло та Наталія. Двох старших виховують у будинку-інтернаті в Тульчині. Менших — усиновили.

Поліції Людмила пояснила — злякалася відповідальності, що народила дитину в таких умовах. Вже під час судового засідання з’ясувались шокуючі подробиці злочину матері.

Тут Людмила народила і залишила дитя

Жінка, відчувши початок потуг, не повідомила про це дідуся, в якого винаймала житло. Пішла до приміщення туалету, який розташований на обійсті.. Відразу після пологів уламком скла від вікна туалету перерізала пуповину, тоді умисно залишила немовля у вигрібній ямі і пішла з дому. Того ж дня власник будинку виявив новонароджене немовля, місцева фельдшерка пальцем прочистила ротик від фекалій. Маля було невідкладно передано ним медичним працівникам та госпіталізовано до Вінницької обласної дитячої клі­нічної лі­кар­ні. Малюк помер від холодової травми, яка ускладнилася пневмонією та інтоксикацією. Дії особи кваліфікували як умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини відразу після пологів.

Крім того, стало відомо, що у 2015 році Людмила вже залишала маля. Сталось це в селі Рахни-Лісові Шаргородського району. Випадкова перехожа знайшла коробку з немовлям. «Знахідку» жінка принесла до сільської лікарні. Дівчинка була заповита у махровий рушник та в червону хустину. В коробці знаходилась іконка Божої Матері. Жодних записок біля дитини не було виявлено. Невдовзі дівчинку всиновили…

Враховуючи попередній злочин Людмили, днями Гайсинський районний суд призначив їй покарання — позбавлення волі на строк шість років чотири місяці, але в той же час звільнив від нього, зазначивши, що, згідно із законом Савченко, вона його вже повністю відбула у СІЗО. Тому жінку звільнили прямо у залі суду… Хтозна, може, нарешті, вона збагне, що наробила біди. А, народжуючи нове дитя, хоча б не залишатиме його в небезпеці і передасть тим, хто зможе йому подарувати батьківську любов та турботу…

Віталіна Володимирова