Сталося це  минулої п’ятниці, хоча у поле зору правоохоронців військової прокуратури Вінницького гарнізону  правопорушники потрапили вже давно.  Службовці прикордонної служби  “Болган”(троє інспекторів прикордонної служби, старший сержант та прапорщик)  міжнародного автомобільного  пункту пропуску “Грабарівка-Окниця” налагодили злочину схему незаконного переправлення товарів та іноземців через державний кордон за неправомірну вигоду. І 22 травня  вони отримали від громадянина Молдови 300 доларів США за “допомогу” у незаконному перетині державного кордону іноземців та товарів. На час, коли відбувалася контрабанда вони несанкціоновано вимикали живлення серверу системи “ГАРТ”. Протягом дня через кордон  незаконно перебралися двоє громадян Молдови, 30 коробів з різними видами марок сигарет, 7 пачок курильної суміші та 8 коробів з медичними препаратами «Димедрол», виробництва Російської Федерації, на загальну суму  2 810 820 грн.! Та вже наступного дня   правоохоронці  затримали іноземців, а контрабандний товар та автомобіль «Опель Віваро», на якому перевозилася контрабанда, вилучили.

У пресслужбі військової прокуратури зазначають, що  рух у цьому  пункті пропуску тимчасово призупинено через встановленні обмеження карантину, пов’язаного із поширенням на території України вірусу COVID-19.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводження відділу внутрішньої безпеки Могилів-Подільського прикордонного загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь».

Ілона ВАЛЬТЕР