Бо ми ще пам’ятаємо Врадіївку, інші резонансні злочини міліціянтів-ментів. Тепер, після гарних парадів у новій чорній формі копів, вже маємо пшик від нової поліції. Отже, знову починається поліцейське свавілля.

Ще на устах в усіх смерть хлопчика на Київщині, якого підстрелили розважаючись п’яні копи, страшна трагедія в Прилуках, що привела під поліцейське відділення тисячі обурених містян. Вінничани ще добре пам’ятають, як на зупинці міського транспорту поліцейський убив ні в чому не винного молодого чоловіка на прізвище Комарніцький.

«Нова поліція вбиває!» – скандували учасники пікету у Вінниці, обурені смертю Олександра Комарніцького, якого побив коп-самбіст

Та можна пригадати ще десятки таких резонансних випадків, коли поліцейські били людей, знущалися з них…

І ось знову шокуюча звістка – в місті Кагарлик двоє поліцейських побили та зґвалтували 26-річну жінку, яку викликали в якості свідка. По-садистськи одягнули на жертву протигаз і знущалися. Хто наступний?

Нам не достатньо того, що таких ментів-звірів десь тихенько звільняють і їм все сходить з рук. Ми не хочемо більше за бюджетні гроші, за наші податки утримувати поліцейських генералів-хабарників. Які за гроші закривають кримінальні справи і відпускають злочинців на волю.

Система не оновлена і некерована. А тим часом міністр Аваков створює секретний підрозділ з необмеженими повноваженнями. Щоб захищатись від обуреного народу?

Можливо вже досить слухати неправдоподібні висновки слідчих по цілій низці резонансних злочинів і сподіватись, що поліція оновилась?

Ось її справжнє обличчя, воно знову проявилося, на цей раз в Кагарлику.

Чи не пора незамінному міністру самовільно піти у відставку?

Але чомусь заступник Авакова Геращенко зазначив, що проводити паралелі з Врадіївкою некоректно, тому що там поліцейські приховували злочин, а тут, ситуація протилежна.

Геращенко нагадав, що в поліції працює 130 тисяч людей, а “в сім’ї не без потвор”. Тому говорити про відставку міністра некорректно.

Нехай би послухав, що кажуть прості люди.

Анатолій Петраченко,
вінничанин