«Необхідно відновити повноцінне функціонування області, за умови виконання усіх карантинних заходів, враховуючи, що друга хвиля можлива. Ми повинні сформувати ритмічну роботу галузі охорони здоров’я в нових умовах, для того, щоб передбачити будь-який виклик. В цьому питанні вагомою є мотивація медпрацівників», — зазначив посадовець.

Також він підкреслив, що особисто контролює виплати медикам, котрі протидіють COVID-19. Адже, у випадку другої хвилі, лікарі мають бути мотивовані.

«Все виплачено та я особисто тримаю це питання на контролі», – йдеться в повідомленні пана Владислава.

Очільник Вінницької області зазначив, що наразі відпрацьовано та затверджено чіткий Регіональний план госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Заклади охорони здоров’я поділено на 2 хвилі. Кількість закладів, що можуть надавати допомогу при COVID-19 в області складає 17 закладів охорони здоров’я. А перелік закладів охорони здоров’я 1 хвилі для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою по Вінницькій області включає 9 лікарень.

Владислав Скальський наголосив на тому, що триває процес підписання договорів з НСЗУ щодо надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. На дані пакети подано 60 пропозицій від Вінницької області, вже підписано 45 договорів, з них 1 пакет для Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 28 договорів по мобільним бригадам з центрами сімейної медицини, 9 договорів – по стаціонарній допомозі, 7 договорів по стаціонарній допомозі за квітень місяць.

Василина Вереснева