За кермом легковика «Ауді» перебував 28-річний житель Вінниці, який різко повернув наліво.

Саме в цей момент на зустріч «Ауді» на велосипеді рухався 50-річний засновник відомої компанії «Маріо» Михайло Бровко. Під час зіткнення велосипедист влетів у бокові двері, а велосипед відкинуло на десять мет­рів. Михайло отримав важку черепно-мозкову травму, впав у кому та під час надання допомоги у лі­карні помер. Загибель відомого під­приємця, який зумів розкрутити свій бізнес до світових масштабів, стала справжнім шоком для його рідних, друзів, клієнтів і партнерів. Дехто стверджує, що велосипедист з’явився перед легковиком зовсім несподівано. Інші ж впевнені, що водій повинен був його пропустити, але чомусь цього не зробив….

– Михайло починав біз­нес разом із батьком та братом у звичайному гаражі близько 20 років тому. Там вони створили перші рушникосушарки із нержавіючої сталі. Їхні вироби мали великий успіх і стали основою сімейного бізнесу. Назва бренду теж виникла символічно — як пам’ять дня заснування компанії — 21 листопада, в цю дату за українським звичаєм православні святкують день Михайла. Маріо — з італійської перекладається як Михайло, а сімейні мануфактури — це основа італійського виробництва. Спочатку на невеликому виробництві працювали 12 робітників, які трудилися у цеху площею 200 м у селі Зарванці. Створювали водяні та електричні рушникосушарки. Все, що заробляли, вкладали у бізнес, — розповів Валерій Сікоренко, ко­лега Михайла Бров­ка. — А вже в 2004 році виробничі сили «Маріо» перемістилися у Літин, де був капітально відремонтований і добудований завод, запустився виробничий цех. Продукція стала поставлятись по всьому світу, бо Михайло Бровко пос­тійно брав участь у провідних виставках у Німеччині, Росії. А нещодавно встиг відвідати Великобританію. Цього року ще планував вийти на ринок Канади та США. Останні роки він був інвестором компанії, шукав ринки збуту, а функ­ції директора виконував найманий менеджер. Коли почався карантин, Михайло Бровко був весь час на заводі. Пос­тійно повторював, що прагне потрапити у п’ятірку найкращих виробників світу. Звіс­но, він багато чого досяг, але завжди залишався людиною простою та комунікабельною… Кожного працівника особисто вітав з іменинами та дуже людяно ставився до колег.

Ось як у пресслужбі обласної поліції Вінниччини прокоментували це смертельне зітк­нення на вулиці Порика:

– ДТП сталась близько 22-ї години. За кермом легковика перебував 28-річний вінничанин. За попередньою інформацією, водій іномарки під час повороту ліворуч допустив зітк­нення з потер­­пілим, який рухався йому назустріч. Травми, отримані велосипедистом, виявились несумісні з життям. Водій освідуваний, він тверезий. Автомобіль поміщений на арештмайданчик. Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого. За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі, — йдеться у повідомленні поліції.

Поховали Михайла Бровка 23 травня у Вінниці на П’ятничанському кладовищі. У відомого бізнесмена залишились дружина та діти. Скоріш за все, батько та брат продовжать займатись справами фірми «Маріо».

Висловлюємо щирі співчуття родині.

Віталіна Володимирова