Тетяна Шібутова лише при згадці про 33-річного сина Дмитра миттю вмивається слізьми.

З дня на день вона очікує на літак, який доставить домовину із його тілом. У розквіті сил ветеран АТО, який повернувся з війни неушкодженим, трагічно загинув в Ізраїлі….

– Син був моєю втіхою та розрадою. Його тата вже нема в живих, своїх батьків я поховала. Тож жи­ла заради свого єдиного сина… Він після закінчення школи №6 навчався у Податковій академії, пройшов строкову службу… Коли в країні почалась війна, у 2014 році Дмитра мобілізували до Нацгвардії — військової частини 3008. Бойові завдання виконував у Попасній. Після повернення Дмитро підписав контракт із морською піхотою й більше року прослужив у Павлополі, — каже мама загиблого Тетяна Шібутова. — Знаю, що син користувався повагою та авторитетом, отримав нагороди та грамоти за мужність. Та для матері найбільше щастя, коли з такого пекла твоя дитина повертається живою та неушкодженою… Так і сталось. Вже у Вінниці син працював у будівельному гіпермаркеті, а восени минулого року повідомив, що у пошуках кращої долі їде на роботу в Ізраїль. Вакансію знайшов через агентство, поїхав із ще одним хлопцем з Херсона. Вже на місці вони разом працювали на складі та винаймали житло. Весь час ми з Дмитром підтримували зв’язок, син поки не планував повертатись. Йому імпонував рівень життя в Ізраїлі та Середземне море, яке, зрештою, його і затягнуло…

Наприкінці минулого тижня син із товаришем вирушили на море у місті Бат-Ям, було близько восьмої вечора, але спекотно. Дмитро пішов купатись, не розрахував сил, і його накрило хвилями. Рятувальники в країні працюють до 19.00, тому їх на місці не було. Знайомі забили на сполох, викликали від­повідні служби, залучили техніку. Дмитра не знайшли. І тільки в неділю люди, які гуляли біля моря, побачили мертвого сина.

Зараз тіло нашого земляка перебуває у морзі міста Тель-Авів. На 27 травня з Ізраїлю запланований авіарейс, яким зможуть його доставити. Ситуацію на контролі тримає головний спеціаліст Відділу у Вінницькій області Міністерства у справах ветеранів України Олег Дмитрійчук. Він вже домовився із міською радою, яка допоможе довезти домовину з Борисполя до рідного дому та допоможе організувати поховання. Відомо, що ветерана АТО поховають у Луці-Мелешківській біля рідних.

Тетяна Шібутова працює у дитячому садочку музичним керівником, але розуміємо, що на скромну заробітну плату їй дуже важко фінансово. Якщо маєте бажання допомогти родині, телефонуйте до редакції.

Віталіна Трудько