Польський онлайн фестиваль талантів «Парад зірок 2020» став багатим на перемоги для талановитих діток з Вінниччини. Щорічно фестиваль – конкурс збирає юних митців з різник країн Європи, але цього року вперше вся робота оцінювалася в онлайн форматі, тобто через відео зв’язок. Оцінювання проводилося в номінаціях: циркове, театральне, танцювальне та образотворче мистецтва, інструментальна музика та вокал. Для Вінниччини цей конкурс і в правду став особливим, адже всі весняні творчі конкурси та фестивалі відмінили, без можливості провести в онлайн форматі. Інтернет-фест «Парад зірок» дав можливість спробувати свої сили, проявити талант та поборотися за першість.

І так, до Вашої уваги, переможці, які принесли європейську славу Вінницькій області:

Фортепіаніст Денис Бурдейний. Не зважаючи на малий вік, хлопчик вже добре прославлений своїм талантом у Вінниці. Він вихованець Вінницької дитячої музичної школи №1.Юнак виборов Гран-Прі у середній дитячій віковій категорії. Призерами фестивалю у цій же номінації у старшій війковій групі став фортепіанний квартет “PianoArt” із музичної школи у Гнівані. Найбільшу кількість нагод зібрали хмільничани, а саме учні Центру пісочного мистецтва “MS-art” із міста Хмільника –здобули 13 нагород.

Гран-прі отримала Софія Гаврилова. Софія Сірак, Софія Філіпович, Віра Лащенко, Ілля Грибанов та Мілана Ковальчук зайняла І місце у своїх вікових категоріях. Анна Подлєснова, Анастасія Продеус, Вероніка Швець та Юлія Сотська отримали срібло.Також призеркою у старшій дитячій віковій категорії стала Дарія Сирватка. Вінничанка, офіцер ЗСУ Наталія Жижко стала лауреаткою премії в номінації: “Образотворче мистецтво. За значний внесок в розвиток культури, переможцям обіцяно окрім дипломів щей цікаві призи, але до завершення карантину це залишається інтригою.

Василина Вереснева