Слідчі встановили, що 21 травня старший солдат ЗСУ самовільно залишив місце служби та того ж дня разом із цивільною особою вчинив грабіж із застосуванням фізичного насильства, тобто скоїв злочин, передбачений ч. ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України. 22.03.2020 обидва правопорушники були затримані. На підставі ухвали слідчого судді Тульчинського районного суду Вінницької області їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, – йдеться у повідомленні – Наступного дня

Їх під конвоєм доставили до Гайсинського районного суду для участі в судовому засіданні. Та звідки вони здійснили втечу з-під варти, але того ж дня були затримані співробітниками правоохоронних органів.

Наразі обидва фігуранти відбувають покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 КК України, у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяці. За втечу з-під варти їм загрожує додатковий термін покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

28.05.2020 військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України до Гайсинського районного суду Вінницької області скеровано обвинувальні акти щодо військовослужбовця військової частини, дислокованої на Вінниччині, та його спільника.

Ілона ВАЛЬТЕР