Сталося це минулої п’ятниці, хоча у поле зору правоохоронців військової прокуратури Вінницького гарнізону правопорушники потрапили вже давно.

Службовці прикордонної служби «Болган» (троє інспекторів прикордонної служби, старший сержант та прапорщик) міжнародного автомо­більного пункту пропуску «Грабарівка-Окниця» налагодили злочинну схему незаконного переправлення товарів та іноземців через державний кордон за неправомірну вигоду. І 22 травня вони отримали від громадянина Молдови 300 доларів США за «допомогу» у незаконному перетині державного кордону іноземців та товарів. На час, коли відбувалася контрабанда, вони несанкціоновано вимикали живлення серверу системи «ГАРТ».

Протягом дня через кордон незаконно перебралися двоє громадян Молдови, 30 коробів з різними видами марок сигарет, 7 пачок курильної суміші та 8 коробів з медичними препаратами «Димедрол», виробництва Російської Федерації, на загальну суму 2 810 820 грн.! Та вже наступного дня правоохоронці затримали іноземців, а контрабандний товар та автомобіль «Опель Віваро», на якому перевозилася контрабанда, вилучили.

Ілона ВАЛЬТЕР