Голова ОДА прозвітував про роботу команди Вінниччини.

Минуло 250 днів з часу призначення голови на посаду

Про COVID-19

«Ми розробили стратегію запобігання розповсюдженню інфекції: виявлення, максимальне тестування та лікування інфікованих пацієнтів».

«Найголовніший проміжний підсумок – порівняно малий відсоток важких та летальних випадків».

«Вінницька область є однією з небагатьох, яка повністю готова до наступного етапу послаблення карантину. Це – результат нашої спільної щоденної роботи».

«Вінниччина займає одну з лідируючих позицій серед регіонів України, за кількістю проведених ПЛР-тестувань».

«Вінницькі медики розробили перший в Україні протокол лікування COVID-19».

«Виплати медикам. Усе виплачено, та я особисто тримаю це питання на контролі».

«Вінницька ОДА розробила план на майбутнє у разі другої хвилі COVID-19».

«Закликаю органи місцевого самоврядування долучитися до створення програм антикризових заходів за прикладом Вінницької ОТГ».

Про будівництво доріг

«Дорога М-12 у межах області в цьому році буде завершена повністю, а це загалом 186 км».

«На Вінниччині вже виконано понад 22% річного плану дорожніх робіт. Ми сформували пропозиції по додатковому отриманню коштів на будівництво доріг».

«Щоб пришвидшити відновлення місцевих доріг, ми ініціювали передачу найважливіших шляхів категорії «Т» на баланс області. Один з найяскравіших прикладів – Т0202 (Умань-Ямпіль), що має 151 км по території області і є надважливою для розвитку південних районів області».

«Ми розробили власний план відновлення доріг області на 10 років. У нас є потреба у фінансовому ресурсі, і саме зараз ми займаємось цим питанням».

«Частина штрафів від порушень ПДР та вагового контролю має надходити до місцевих бюджетів – це зацікавить місцеві громади у встановленні пунктів вагового контролю та приладів контролю швидкісного режиму».

«В області працює власна лабораторія, що дозволяє оперативно контролювати якість виконання окремих етапів дорожніх робіт».

Про велике будівництво

«Усі проєкти Великого будівництва області буде завершено вже до кінця року».

«З першого дня роботи я максимум уваги приділяю будівництву кардіоцентру. Без суворого постійного нагляду та контролю такі складні проєкти не матимуть завершення».

«Не втрачати, не розмазувати ресурс на велику кількість об’єктів, а точково фінансувати саме ті об’єкти, по яких є обґрунтування та якісна проєктно-кошторисна документація».

Ми працюємо над тим, щоб реконструювати 10 приймальних відділень у Вінницькій області з їх окремим брендуванням та новим підходом до роботи».

Про бюджет

«Маємо 101,3% за результатами 4 місяців по відношенню до плану. В порівнянні з всією країною, яка не має і 90% виконання плану по бюджету. Вважаю, що цей результат є гарним».

Про аудит діяльності ОДА

«Ми проаналізували результат аудиту Рахункової палати. Виявлено неефективне використання бюджетних коштів у сумі 75 млн грн. Матеріали за 4 фактами передано до прокуратури».

«Ми оптимізували структурні підрозділи ОДА. Перший результат – ліквідація двох департаментів та створення відповідних управлінь».

Про боротьбу з нелегальним бізнесом

«У минулому році почали боротьбу з нелегальним бізнесом і вже маємо результати:

20 нелегальних АЗС припинили свою діяльність.

17 кримінальних проваджень порушено.

Важливим кроком була протидія незаконному обігу алкогольної продукції. Як результат станом на сьогодні – вилучено понад 14 тис. літрів фальсифікату та понад 20 тонн етилового спирту.

Також на контроль поставлені такі питання, як:

Унеможливлення повторної появи грального бізнесу;

100% електронного обігу деревини;

А також ми починаємо широкомасштабну роботу по контролю за надрокористуванням».

Про децентралізацію

«Я є фанатом місцевого самоврядування. Станом на сьогодні є перспективний план – це 63 ОТГ. Він створений з перспективою на майбутнє. Кінцева мета ОТГ– наближення послуг до людини. Ми працюємо над створенням центру компетенцій і хочемо, щоб об’єднані територіальні громади надавали якісні послуги громадянам та вміли розвивати свої території. Це включає переформатування роботи агенції регіонального розвитку, центру підвищення кваліфікації державних службовців, обласної асоціації органів місцевого самоврядування».

Про робочий день держслужбовців

«Коли ми формували стратегію виходу з карантину, окремим питанням стало навантаження громадського транспорту.

І, згадуючи мій міжнародній досвід, ми хочемо запропонувати на державному рівні переглянути робочий день держслужбовця для того, щоб він починався о 7 ранку. Таким чином ми розвантажимо години «пік» у громадському транспорті. Він почне працювати більш ефективно. Але важливо, щоб уся країна починала працювати значно раніше».

«Я пропоную, щоб усі державні інституції працювали з 7 ранку до 16.00».

Також це буде можливість для користувачів державних послуг – доки розпочнеться їх робочий день (9,10 ранку), вони матимуть можливість вирішити свої питання у вже відкритих державних органах».

Про інвестиції

«Кожні 2 тижні зідзвонююсь з головним операційним директором HEAD – Джеральдом Скробанеком. Створено всі умови для початку будівництва. Це буде найбільший завод компанії».

«Вінницький інноваційно-технологічний парк стане стартовим майданчиком для високотехнологічного бізнесу Вінниччини».

Аеропорт

«Я буду наполягати на важливості реалізації цього проєкту в області. Наш аеропорт може стати лоукостовим аеропортом Центрального регіону. Крім пасажирського, аеропорт має і логістичний потенціал, як один з головних критеріїв вибору території для інвесторів».

Дакса Бунге

«Цього року розпочне свою роботу завод Дакса Бунге – це надсучасне виробництво, яке буде переробляти до 100 тис. тонн кукурудзи на рік. Це чудовий приклад інвестиційного проекту з високою доданою вартістю».

AGRO-IT-hub

«Ми розпочали проєкт децентралізованого партнерства з регіоном Бургундія та м.Діжон (Франція). Вінниччина буде вивчати та реалізовувати досвід на прикладі найбільшого агрокластеру у Європі – VITAGORA».

На завершення

«У Вінницької області є команда. Ця команда розподілила між собою відповідальність. Ми працюємо, в нас є план і візія майбутнього стану області».

Про це голова облдержадміністрації Владислав Скальський розповів під час прес-конференції.