Адже в недавній біографії ймовірного нового керівника поліції Вінниччини активісти знайшли дуже темні плями. Зокрема Гайда від ГО Автомайдан Вінниця поширила у соцмережі пост у якому пише що, Іван Іщенко досить специфічно брав участь чи ні у подіях в Одесі 2 травня 6 років тому.

Офіційно із біографії Івана Іщенка відомо не багато:

В 2005 році закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. У 2011-2013 роках очолював Тарутинське відділення міліції, потім проходив стажування в облуправлінні внутрішніх справ, брав участь у подіях 2 травня 2014 року. Потім деякий час очолював Овідіопольський райвідділ, після зайняв пост начальника управління громадської безпеки обласного УВС, перейменоване згодом в управління превентивної діяльності.

У лютому 2019 року полковник поліції Іщенко захистив в Харківському національному університеті внутрішніх справ дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук. Тема роботи – «Адміністративно-правові засади здійснення підрозділами Національної поліції України ювенальної превенції».

Одружений, виховує двох синів. Дружина – Крістіна Іщенко – працює в муніципальній інспекції з благоустрою.

Сім’я знімає квартиру і паркомісце в Одесі, що зазначено в декларації як безоплатне користування. Крім того володіє земельною ділянкою площею 2 га в Тарутинському районі Одеської області. Пересувається Іван Іщенко на AUDI Q3 2016 року, безкоштовно наданого якоїсь громадянкою.

Чи стане це призначення у Вінницю повторенням протестів часів Антона Шевцова покажуть ці дні, бо багато хто готовий вийти не за Педоса, а проти «гастролерів» та «сєпарів»…

За останньою інформацією із 9-ї ранку 1 червня у Вінниці таки представляють особовому складу ГКНП Івана Іващенка… А кілька ГО із області вже готової із ним зустрітись для знайомства і обговорення політики нової одеської команди у Вінницькій області щодо криміналу, АТОвців та різних схем…

Також відомо, що після відсторонення Педоса, поліцію Вінницької області тимчасово очолив Олександр Солдатов…

– Я думала на цьому тижні вже таких мерзотних новин не буде…, – пише відома адвокатка і соратниця правозахисника Дмитра Гройсмана – Євгенія Закревська.

Бідна Вінниця… Нагадаю, Олександр Солдатов – це мєнт із списка Dmytro Groysman. Тобто із списка покидьків, які сфабрикували справу проти відомого вінницького правозахисника, який “дістав” керівництво своєю боротьбою з тортурами в міліції і тюрмах і якісним і системним документуванням цих тортур, вчинених ментами. https://bit.ly/36MDe6E

Олександр Солдатов – саме той слухняний слідчий, який десять років тому на замовлення керівництва сфабрикував кримінальне провадження проти Дмитра Гройсмана за вказівкою керівництва і у співучасті з колегами – ВБЗТЛівцями і типу “експертами-мистецтвознавцями”.

Безпосередньо Солдатов:

Надавав доручення ВБЗТЛ в АБСОЛЮТНО ЛІВІЙ СПРАВІ, “перевірити жж https://di-mur.livejournal.com ” на предмет наявності там “порнографічних зображень”.

Конкретно Солдатов – подавав клопотання про проведення обшуку в квартирі Гройсмана. Саме того обшуку, під час якого незаконно також обшукали і офіс Вінницької правозахисної групи, де менти вилучили матеріали документування катувань жертв міліції, які під керівництвом Діми Гройсмана збирала ВПГ і передавала їх в міжнародні організації. Власне це і була мета цього обшуку – заволодіти зазначеними матеріалами.

Саме Солдатов безпосередньо і порушив кримінальне провадження проти Дмитра Гройсмана.

Нагадаю, 12.08.2013 р. Дмитра Гройсмана після трьох років переслідувань суд повністю виправдав… на жаль – посмертно. Гройсман не дожив до виправдовувального вироку рівно тиждень.

Скільки часу з його життя вкрав особисто Олександр Солдатов – навряд чи хто точно порахує…