– Протягом найближчого місяця очікується затвердження Кабміном одиниць субрегіонального рівня – укрупнених районів. На мою думку, та думку багатьох експертів, на Вінниччині має бути 5 районів, в тому числі із центром у Хмільнику., – пише у соціальній мережі депутат обласної ради Олександр Крученюк. – Чому саме Хмільник? Бо він місто обласного значення з 1979 року. Бо він місто-курорт державного значення з 2011 року.

А ще наявність за різними підрахунками від 170 до 200 тисяч мешканців на території перспективного району (мінімум 150 тисяч відповідно до Методики).

Розташування поза зоною доступності міста Вінниці (більше ніж 60 кілометрів відповідно до Методики).

Розташування підрозділів центральних органів виконавчої влади (територіальні підрозділи Пенсійного фонду, Державної податкової служби, окружний суд тощо).

Наявність адмінприміщень для подальшого розвитку управлінської інфраструктури.

Це абсолютно відповідає Методиці формування адміністративно-територіальних одиниць районного рівня.

– Я, як голова профільної комісії обласної ради, звертаюся до земляків-хмільниччан, районної та міської ради та прошу висловити підтримку НАШОМУ ХМІЛЬНИКУ та направити відповідні звернення до Вінницької ОДА, Міністерства регіонального розвиту та Кабінету Міністрів України. – додав він.

І тут же в коментарях отримав перш за все від мешканців Козятина сотню заперечень на користь районного центру саме в Козятині…

Далі буде.