Особисто
Президенту України
Зеленському В.О.

Щодо зловживань у сфері аграрних відносин,
створення корупційний схем щодо відчудження
землі та майна в системі ДП «Центр сертифікації та
експертизи насіння і садивного матеріалу»
Фонду Державного майна України та протиправну
діяльність в.о. Генерального директора ДП «ЦСЕНСМ»
Сахненка Василя Олександровича

Шановний Володимире Олександровичу!

Звертаюсь до Вас з такого приводу.

Я, як директор Вінницької філії Державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» (далі – ДП «ЦСЕНСМ») доводжу до Вас, про те, що лише в одному нашому ДП «ЦСЕНСМ», створено монолітні та структуровані корупційні та афільовані схеми зловживань та крадіжок, які призвели до нанесення державі збитків понад 70 мільйонів гривен. А таких, які реально довести у ході проведення ефективного розслідування понад 200 мільйонів гривен. Ці схеми як шаблон можна накласти на всі державні підприємства Мінагрополітики на протязі 2014-2020 рр.

Мадонова-Пушкар Оксана Борисівна, директор Вінницької філії ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу»

Так, 07 листопада 2019 року Наказом № 66п на посаду в.о. генерального директора ДП «ЦСЕНСМ» було призначено Сахненко Василя Олександровича (паспорт: серія МА номер 631009 виданий 24.02.1999 р. Зарічним РВСМУ УМВС України в Сумській обл.). Призначення відбулося без конкурсу в ігнорування Постанови КМ України від 09.10.2013 р. № 818. Вказана призначена особа не має фахової освіти, та не розуміє статутної діяльності ДП «ЦСЕНСМ».

Як що вірити джерелам Інтернету, то фахом Сахненка В.О. є оборудки та рейдерство: https://bit.ly/2XqG1iM

Першими кроками Сахненка В.О. на новій посаді було підписання договорів прихованої оренди (розробка – Максима Ніколаєнко) державних земель, виділених під наукову та дослідницьку діяльність та зміни під себе статуту підприємства, його структури. А ще переведення землі з одного статусу в інший (зміну наукової та дослідницької діяльності на госпрозрахункову — для виведення земель з державної власності та подальшому привласненню), переробка державних актів ДП «ЦСЕНСМ» на землю.

Також особливий цинізм та впевненість у покровителях надихнула Сахненка В.О. на:

  • продаж продукції ДП «ЦСЕНСМ» нижче собівартості;
  • несплаті податків понад 7 мільйонів гривен з наростанням пені та штрафів;
  • затримку виплати заробітної плати та виплат при звільненні понад 3 мільйонів грн;
  • порушення законодавства у сфері держзакупівель;
  • ігноруванню статутної діяльності;
  • невиконання статутних положень;
  • завідомо збиткові форвардні договори;
  • договори сумісного обробітку наукових земель під госпрозрахункову діяльність за завищеними цінами на обробіток;
  • договори майбутньої реалізації товару вже за заниженими цінами;
  • придбання та зберігання ПММ без ліцензії;
  • погрози в бік підлеглих, які мають реальне наповнення та несуть реальну загрозу;
  • вимагання хабарів.

Співучасниками схем та злочинів були високопосадовці:

– Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук https://bit.ly/2ZZNnMb;

– Екс-міністр економіки Тимофій Милованов;

– Павло Кухта перший заступник екс-міністра економіки Тимофія Милованова;

– Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко;

– Заступника Голови Фонду держмайна Ігнатовський Сергій https://bit.ly/2AyXjkN;

– В.о. генерального директора ДП ЦСЕНСМ Василь Сахненко.

Особлива роль у цій схемі відведена заступнику генерального директора ДП «ЦСЕНСМ» Білоусу В’ячеславу Бориславовичу (з чого вбачається, що Сахненко В.О. не керівник, а підставна особа, яка виконує номінальні функції). Є всі підстави вважати щодо створення корупційної схеми Гончарука за участі Милованова і К° щодо Сахненко та отримання неправомірної вигоди за призначення на посаду ДП «ЦСЕНСМ».

Сахненко В.О., як керівник ДП «ЦСЕНСМ» активно почав роздавати землю, укладаючи неправомірні договори (прихована оренда). В окремих випадках орендарям передаються по собівартості посіви озимих культур без оплати понесених філіями держави витрат. Такі факти мають місце в Волинській та інших областях.

Частина коштів від оренди та форвардських договорів поступають безпосередньо на рахунки центрального офісу, а друга частина – в кишеню керівника. Філії ДП «ЦСЕНСМ» залишились без грошей на заробітну плану, на сплату земельного податку.

Я, як керівник Вінницької філії ДП «ЦСЕНСМ», виступила проти такого свавілля з боку Сахненка В.О. На сьогоднішній день проти мене розпочато травлю, мені систематично погрожують. Проти мене вже намагаються сфабрикувати кримінальну справу, однак не мають за що вчепитися, та намагаються залякувати фізичною розправою.

В даний час я офіційно знаходжусь на лікарняному. Виконуючого обов’язки директора Вінницької філії ДП «ЦСЕНСМ» , якого призначив Сахненко В.О., внесли в державний реєстр, як керівника. Виготовили нову печатку. Наполегливо мене намагаються звільнити, щоб я не заважала їм чинити незаконні оборудки.

Ряд ЗМІ, зокрема газета «33-й канал», приділили належну увагу цій темі, зробивши ряд грунтовних публікацій (додаються).

Ситуація, що склалась у сфері діяльності ДП «ЦСЕНСМ» несе реальну загрозу аграрній безпеці держави, наносить шкоду національним інтересам, негативно впливає на весь комплекс аграрних відносин, вважаю, потребує Вашого особистого реагування та доручення правоохоронним органам та органам фінансового контролю розібратись у вищеозначеній ситуації, здійснити перевірки та дати правову оцінку діяльності Сахненка В.О. і його групи. зупинивши їх протиправну діяльність.

Відповідь прошу надати на мою електронну пошту: ksyusha.madonova@ukr.net.

Додатки: на 59 арк.

З повагою
Директор Вінницької філії
ДП «ЦСЕНСМ»
Мадонова–Пушкар О.Б.

вул. Черешнева 88, с. Городківка, Крижопільський р-н,
Вінницька обл.., 24615 ел. адреса: ksyusha.madonova@ukr.net
тел. (067) 676 15 11