Священника церкви московського патріархату отця Сергія, що знаходиться на території Головного управління Нацполіції у Вінницькій області і був працевлаштований попереднім керівництвом в поліцію інструктором, звільнений з штату поліції.

Про це під час прес-конференції 2 червня повідомив керівник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко.

«Ця подія резонансна і актуальна для Вінниці і області. Хочу запевнити, інформація, що священник знаходиться в штаті поліції Вінницької області, це вже не так. Його немає в штаті. Щодо храму, який в знаходиться в дворі поліції, можу Вас запевнити, що поліція під моїм керівництвом буде поза релігією. Громада, яка ходить на службу в цій церкві має визначатись якого вона патріархату, чи куди ходять, до цього батюшки, чи не до цього… Якщо там є якісь порушення саме з боку поліції, то ми будемо розбиратись. За цим фактом Національна поліція України проводить службове розслідування», – прокоментував Іван Іщенко.

Водночас прес-служба вінницької поліції уточнює, що священика звільнили ще 18 лютого. Але до вчорашнього запитання фронтовиків на цю тему про долю штатного служителя МП нічого не було відомо.