Для довідки: помийки – це тисячі нелегальних видань, які беруть замовлення на дискредитацію авторитетних людей та морально-етичних, законних принципів. Бо вони – невидимки – за допомогою таких же невидимок – ботів пишуть несусвітню брехню, кидають їх на незареєстрований сайт-невидимку, і він розмиває їх по інших. В Україні та на Вінниччині десятки чорних політтехнологів вже мають такі ботоферми і є власниками від 10 до 300 сайтів.

Ви чули про кілерів з фізичного усунення. Але такі є й в інформпросторі. Так само нелегально беруть таксу – від 5-50-100 у.о. за замовлення по дискредитації людини чи підприємства, установи чи держави і ось так розмивають з допомогою законспірованих під ботів найманців брехню. І мало хто, «сидячи» в Інтернеті, знає, що він зараз «хаває лайно», а не правду, як думає. Бо все безкоштовне – це той самий традиційний сир в мишоловці, за якийсь хтось і для чогось вже заплатив.

Ці помийки і брехня стали не лише загрозою існування держави, офіційних ЗМІ, морально-етичних та законних норм, але й світу. Недаремно Папа Римський назвав «фейки» (брехню) такою ж загрозою людству, як війна. Їх щироко використовує Росія в інформаційній війні проти України, її агентура тут, щоб дискредитувати і вибити з колії потужні українські ЗМі та журналістів-патріотів, щоб ботофермами «розлагати» громадянське суспільство на рабів і малоросів».

Ми з першого дня існування сповідуємо інші принципи – існуєм чесно, працюємо на благо країни і її народу, відстоюємо незалежність України. Наші герої не злодії та держиморди, а чесні люди і захисники України. Не стаємо на бік кланів чи партій, а пишемо правду і даємо різні точки зору. Вміємо чесно заробляти, створюємо робочі місця і платимо справно податки. За 30 років існування наша медіакорпорація не оббирала державу, а віддавала їй. Ми сплатили в бюджет на зарплати учителям, лікарям, держслужбовцям мільйони податків. Тому маємо моральне право вимагати звіту чиновників – а де ж вони дівають наше з вами зароблене. Чому воно не доходить до людей, пенсіонерів, сиріт, не йде на ремонти доріг?

Ми не вивели в офшори чесно зароблене протягом 30 років, а вклали у виробництво в рідній Україні. І, маючи власну поліграфію, даємо кожному із вас можливість знати правду. Бо ціною зароблених власноруч коштів ми збудували цей «дім правди» для вас, щоб тут жила лише вона, а не була утриманкою якогось олігарха чи держчиновника, пропутінського політика.

І тепер, особливо перед виборами, проти колективу та засновників газети «33-й канал» тратяться мільйони для брудних замовлень. Ви їх читали сотні і ще прочитаєте тисячі… Бо це замовлення тих, хто з бандитів вибився у нардепи, хто має кремлівську «кришу» і хоче привести в Україну «русскую весну». Хто хоче дерибанити бюджет Вінниччини і безбожно обкрадати вас і ваших дітей. Спасибі, що не ведетесь на брехню цих ботоферм. Вірите газеті і її колективу. Бо ми вже багато років з вами. І ніколи не зраджували українському народові.

Перед професійним святом ми відкрито хочемо заявити тобі, читачу, що сьогодні українська журналістика, як і держава, переживають чи не найчорніші дні. Бо у правду треба вкладати кошти.

З одного боку – чесні, принципові, високодосвідчені журналісти та видавці, які відкрито ведуть журналістські розслідування, виважують кожне слово, бо відповідають за нього в суді. Тратять мільйони, щоб існували видавництва, друкарні, телебачення. А «ліві» помийки не тратять нічого – та ще й щедро заробляють, продукуючи цей бруд та розкидаючи по Інтернету по цих десятках і сотнях зарання створених «помийок». Треба написати, що він/вона людоїд, злодій, сепар, терорист, ґвалтівник – та що завгодно, чим страшніше – тим правдоподібніше – напишуть. Та що завгодно! Все розраховано на приматів, які ведуться і не розуміють, що вірити цим виданням – себе вважати лохом. Для чого замовляють?

Бо в журналістиці, як і в Україні, зараз особливий момент – бути чи не бути!

Зараз особливий момент. Треба вибити твердиню – найтиражнішу газету Вінниччини, Центру України, видання, кому вірять більше 62 відсотків вінничан.

Медіакорпорація, яка видає 3 найтиражніші газети Вінниччини. Має рекламні агентства та поліграфічний комплекс, який друкує до 100 проукраїнських газет нашої країни.

Бо саме воно – до мозку кісток патріотичне, непідкупне – є загрозою і перешкодою! Має власну думку і спонукає до єднання патріотів Вінниччини та України. Його засновники Анатолій Жучинський, Тетяна Редько, журналісти газети мають великий авторитет серед людей – тому треба будь-якою ціною його опустити. Тому ворогам України поставлений план: будь-якою ціною розтоптати і знищити. Ви вже бачите, як це роблять з усіх боків. Але ми сильні разом! З дня заснування в 1991-му «33-й» став однією із перших незалежних газет України. 33 – це вік істини і Христа. І ми всі сили та зароблені кошти вклали в незалежну корпорацію – офісні приміщення, виробничі цехи, склади і видавничий комплекс. Ми ціною кращих років життя кожну копійку вкладали в це, не виводили за кордон в офшори і не шикували. І щасливі, що присвятили все своє життя правді. Ми служили Україні і служимо. І все наше майно – це майно успішної медіакорпорації. Яка незалежна фінансово та технічно. І це найбільше бісить ворогів України.

Україну врятують серйозні журналісти і мислячі критично громадяни. Ми непереможні – якщо єднатимемось! Заради України! Не допустімо її зливу в помийки – як інформаційні, так і політичні. Слово правди – найсильніша Божа зброя. Слово брехні – Диявола…. І віддати його брехні – значить, визнати панування останнього.

Ми і далі писатимемо вам правду. Не ставатимемо на чийсь бік. Стоятимемо на платформі правди і демократії, де завжди буде відкрита дискусія і права рівні для усіх. Бо в цьому місті і області хтось має нести правду.

З повагою, колектив «33-го»