Трагічний випадок стався у Браїлові Жмеринського району. Там через ураження електричним струмом загинув 18-річний місцевий житель Тарас.

– Хлопець заліз на бетонну опору, де розташований трансформатор під напругою 380 вольт, і торкнувся дроту. Внаслідок ураження електрострумом хлопець отримав смертельні ушкодження, від яких загинув до приїзду лікарів. Обставини з’ясовуються, відкрите кримінальне провадження за статтею 115 з поміткою нещасний випадок, — розповіли подробиці у поліції.

Натомість жителі Браїлова, з якими нам вдалось поспілкуватись, мають зовсім іншу точку зору на ситуацію.

– Тарас із багатодітної родини, мама після розлучення з батьком сама виховувала трьох синів. Останні роки ходила у місцевий монастир. Загиблий дитиною був слухняною, тільки школу мав закінчити, готувався до вступу. А, щоб допомогти родині, підробляв, де тільки була можливість. Наскільки нам відомо, того травневого дня він знаходився із набагато старшим односельчанином, в якого репутація не найкраща. І цілком можливо, що останній міг підмовити молодшого піти до того трансформатора. Поряд там комунальна свердловина, але вона законсервована. Відповідно, струму там не повинно було бути, його вимикали, але потім ніби відновили, щоби уникнути крадіжок. Але про це мало хто знав, — розповіли журналісту мешканці Браїлова. — На жаль, врятувати Тараса не вдалось. Хоронили його всім селом. Свого часу хлопчик грав у народному оркестрі на трубі, то діти проводжали його з оркестром. Зараз роблять все, аби списати це на нещасний випадок на залізниці, хоча вона аж за півтора кілометра від місця трагедії. Більш того, коли забирали тіло, то чомусь у всьому селі вимкнули світло. Тому цілком можливо, що у цій справі приховують, аби приховати чиюсь недбалість!

Коли верстався номер газети, стало відомо, що у Теплицькому районі під колеса потяга потрапив 24-річний житель села Соболівка. З численними травмами він госпіталізований у реанімаційне відділення Гайсинської лікарні. У поліції зазначають, що хлопець був п’яний… Рідні збирають кошти на лікування.

Віталіна Володимирова