Буквально через кілька днів як у Вінниці знайшли мертвим нацгвардійця, стало відомо про схожу трагедію і в Барському районі. Там від нанесення тілесних ушкоджень помер 39-річний офіцер місцевого військкомату Михайло Гольовський.

У системі військкоматів капітан служив тривалий час, відбував службу на полігонах, виконував завдання у зоні АТО. Останній рік Михайло працював у Барському військкоматі, адже хотів бути ближче до своїх двох доньок, із дружиною сімейне життя не склалось. Офіцер — людина неконфліктна. Трагічний інцидент стався в позаслужбовий час у селі Чемериси-Барські, де Михайло перебував зі своїми знайомими. Що саме стало причиною конфлікту – поки невідомо, кажуть знайомі капітана. Крім того, проходить службове розслідування у військкоматі. Тіло загиблого доправили до Могилева-Подільського, там мешкають його батьки, і там його поховали.

Як вдалось з’ясувати нашому кореспонденту, правоохоронці вже вийшли на слід підозрюваного у злочині. Ним виявився 33-річний Дмитро Віннік із Бару. Його оголосили в розшук…

– 26 травня близько другої ночі до чергової частини надійшло повідомлення про те, що у Барську лікарню доставлено чоловіка без свідомості, але з численними тілесними ушкодженнями, – повідомили у пресслужбі обласної поліції. – При виїзді слідчо-оперативної групи встановлено, що у потерпілого, який помер, був конфлікт уже з відомою нам особою. Він переріс у бійку, а зловмисник спричинив потерпілому кілька смертельних тілесних ушкоджень. За даними слідства, підозрюваний намагався доставити побитого працівника військкомату до лікарні. Дійшов з ним до зупинки, намагався зупиняти транспорт. Зрештою, до лікарні все ж його довіз. Проте коли лікар вийшов і сказав, що людина померла, він забрав речі і втік. Особу оперативно встановили та розмістили інформацію про його розшук. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст 121.

1 червня, у Могилів-Подільському районі поліцейськими зловмисник був затриманий. У одному з сіл він намагався знайти собі житло. Протягом тижня чоловік переховувався від поліції у лісопосадках та покинутих будинках у селах Мурованокуриловецького та Барського районів. Наразі затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Віталіна Трудько