Володимир Зеленський, Президент України, 3 червня відвідав місто Хмельницький в рамках робочого візиту. Його прес-служба відзначила, що Президент не тільки займався робочими питаннями, але і зайшов до однієї з кав’ярень міста випити кави.

На сайті Офісу Президента опублікували фото, на якому видно, як Зеленський разом із главою ОП Андрієм Єрмаком, його заступником Сергієм Трофімовим, мером Хмельницького Олександром Симчишиним та іншими сидять всередині кафе. На той момент урядом було заборонено діяльність з надання послуг громадського харчування в приміщеннях до 5 червня. Дозволялося працювати тільки літнім майданчикам, зокрема під тентами, а за одним столом дозволялося перебувати не більш, ніж чотирьом відвідувачам одночасно.

У прес-службі Нацполіції 10 червня повідомили, що поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44−3 (порушення правил карантину) на власника цього кафе та на відвідувачів. Штрафи виписали Президенту України Володимиру Зеленському, керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку, його першому заступнику Сергію Трофімову, головному державному санітарному лікарю України Віктору Ляшку, голові Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитру Габінету та Хмельницькому міському голові Олександру Симчишину. Незабаром матеріали передадуть до суду. Порушення правил карантину тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 тис. до 34 тис. грн.

Володимир Зеленський, Президент України, заявив, що готовий заплатити штраф, якщо він порушив карантинні правила.