В Оратові стався справжній скандал. Із відкритим листом до президента Зеленського, Офісу президента офіційно звернулась жителька міста Надія Мельничук.

Вона запитує, чому досі Оратівську РДА очолює керівник О. Чугункін, який був призначений попереднім президентом і людина під портретом і прізвищем якої у Фейсбук друкувались пости із висловами: ЗЕдебіли і т.п.

Цитуємо уривки з листа:

«Я, Мельничук Надія Дмитрівна, проживаю в смт Оратів Вінницької області.

У 2014-2016 р.р. обіймала посаду голови Оратівської районної державної адміністрації, а відтак добре знаю, що являє собою система державного управління та вертикаль виконавчої влади в цілому.

Не переслідую особисті інтереси, але не можу збоку спостерігати за тим, як людина, яка відверто зневажала президента України, уряд, всю вертикаль виконавчої влади в Україні, може обіймати посаду голови районної державної адміністрації.

Я не буду наводити приклади, хоч їх є чимало, того, як ця людина висловлюється про нинішню владу — це виглядатиме недостойно.

Достатньо переглянути особисту сторінку в соціальній мережі Фейсбук голови Оратівської районної державної адміністрації Чугункіна Олега Павловича.

До звернення додам лише окремі приклади останнього часу, хоч ще рік тому спостерігала відверте знущання та вис­міювання керівництва держави. Це ще якось можна було пояснити до його перепризначення, але тепер…

Дуже сподіваюсь, що в апараті Офісу президента України достатньо ресурсу, аби досконаліше вивчити позицію та бачення людини, яка мала б втілювати в життя по­літику президента України та уряду, а також власним прикладом показувати позитивні зміни, які відбулись у владі.

Рік тому я була на «Олімпійському» під час дебатів двох кандидатів на посаду президента України За сприяння Павла Довганя (м. Вінниця) я була в секторі від команди Володимира Зеленського…

…Я і сьогодні переконана, що президент Зеленський разом з владною вертикаллю в змозі зламати стару систему та змінити Україну, а відтак і майбутнє наших дітей та онуків на краще. Але не з такими головами РДА, як Чугункін О.П.

Нехай я є представником маленького аграрного району, який в ближчому майбутньому має трансформуватись в одну ОТГ, але і такий район вартий мати достойного голову районної державної адміністрації, який, якщо б не підтримував, то хоч не принижував владу! Як можна очолювати район, в якому проживає 73%, вибачте, Зедебілів, чи як він ще нас називає?

Знаю порядок розгляду по­дібних звернень, та все ж сподіваюсь на відповідне реагування.

Н.Д. Мельничук»

– Виступити так сміливо проти керівника району, в якому живете і працюєте — особливо тепер, треба мати сміливість! Вам не погрожували чи не передавали ще так звані «привіти»? – запитали ми Надію Мельничук вже після відправлення цього листа.

– Знаєте, я маю досвід ке­рівництва не лише виконавчим апаратом райради, але й районом. Тому бачила і чула різні виклики і погрози. Але це має хось робити. Бо інакше Україна потоне в бруді безпринципності. Адже рейтинг керівника саме прикладом його представників на місцях можна як стрімко підняти, так стрімко і опустити. І перепризначення голови РДА після цих постів, які читав увесь район, виглядає дивно і незрозуміло.

Ось як прокоментував звинувачення голова Оратівської районної державної адміністрації Олег Чугункін.

Олег Чугункін

– Все це не відповідає дійс­ності. Це абсурд і брудні технології моїх опонентів, яким немає чим зайнятись. Дану ситуацію із Надією Мельничук я не обговорював і не маю такого бажання. Так, на посаду голови мене призначав тодішній президент Петро Порошенко, вже за нового очільника держави я знову висунув свою кандидатуру, пройшов відповідний конкурс, співбесіду. І це перепризначення стало й для мене несподіванкою, і я навіть не цікавився, хто мої конкуренти. Опоненти десь в обсервації просиділи карантин — і тут почали писати. Хай пишуть, я надалі служитиму українському народу та рідній Оратівщині. Для мене головне — інтереси моєї громади, і я буду виконувати всі доручення президента, Кабміну та Верховної Ради. Я буду займатись роботою і не звертатиму уваги, бо у всіх є вороги. Бог їм суддя. Якщо ж після всього скажуть піти з посади — піду. Не буде кінця світу, адже я пройшов війну і знаю, що є інші цінності в цьому житті.

Юлія Іванюк
Вікторія СНІГУР