Родичі переконані, що все сталося через байдужість лікарів, котрі вчасно не надали йому допомогу, і звернулися до редакції.

– Він тричі стукав у двері приймального відділення, але жодної медичної допомоги так і не отримав. Вже згодом лікарі скажуть, що це був серцевий напад, — розповідає сестра загиблого Тетяна Денісова. — Ми намагаємося довести лікарям, що все сталося з їхньої вини, адже скрізь є відеокамери. Але вони не допускають нас до того, щоб подивитися запис. Лікарі переконують, що зранку до них ніхто не звертався! Та в нас є свідки, котрі були з ним. Лікарка Оксана Польнюк, котра не хотіла приймати Олександра, вже після його смерті кудись зникла. Її знайшли тільки через дві години. І коли вона давала свідчення, медсестра виганяла родичів з кабінету… В сім’ї залишилося троє дітей: донька і двоє синів. Дружина Наталя з інвалідністю. Ніколи в Саші не було жодних проблем з серцем, він з братами працював у Жмеринці, перекладав дах.

Тіло загиблого вже віддали родичам. Його поховали у рідних Мовчанах. Тим часом у поліції порушили кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією «раптова смерть». Пообіцяли змінити кваліфікацію, коли будуть остаточні результати судово-медичної експертизи і за ними вдасться довести ступінь вини медиків…

Чому ж так сталося? Про все розповів Василь Сніцар. Це у нього на будівництві нового будинку у Жмеринці працював Олександр з братами. І саме Василь привіз Олександра до лікарні, коли тому стало вже зовсім зле.

– Нас не прийняли! Сказали звертатися до сімейного лікаря, — обурювався чоловік. — Але Олександр з сім’єю живе у Мовчанах, там сімейного лікаря немає, найближчий у Станіславчику, та й той звільнився. По суті, чоловік не мав куди більше звертатися… «Без сімейного не приймемо, йдіть до амбулаторії!» — сказали нам. Ледь прийшли, а там у поліклініці саме відбувалася дезінфекція кабінетів, туди нікого не впускали. Нам довелося чекати у черзі… Нас прийняв лікар Юрій Нагорний, двічі робив кардіограму Олександру, виписав ліки, направив до аптеки і сказав їхати додому лікуватися. Та ми навіть до аптеки не дійшли, йому зробилося зовсім погано, поки я побіг до аптеки за ліками, він вже впав, але був ще при свідомості. Я покликав медиків зі «швидкої», котрі стояли поряд. Вже на ношах його принесли до того ж прийомного покою, куди вранці не хотіли приймати. Тоді вже ніхто не питав його ні за сімейного лікаря, ні за картку. Там він і помер. Через халатність лікарів пішла з життя молода людина…

Від будь-яких пояснень і коментарів утримується лікарка Оксана Польнюк. Чекає результатів розслідування. Лікар Юрій Нагорний стверджував, що оглянув Олександра, вислухав його, призначив лікування як належить. Той зізнався, що увечері вжив трохи спиртного. Можливо, це прискорило розвиток трагічних подій.

За попереднім висновком судмедексперта Жмеринського району Сергія Примакова, чоловік помер від гострої серцевої недостатності, бо при розтині у нього було серце, як у вісімдесятилітньої людини.

– Ми самі ініціювали кримінальне розслідування цього випадку. Але до остаточних висновків судмедекспертизи важко сказати щось конкретне, – сказав заступник головного лікаря Жмеринської районної лікарні Віталій Мидвецький. – Я розумію цих людей, їм зараз важко щось пояснити, але ж сімейна медицина це одне, стаціонар — зовсім інше. Так, їх відправили до сімейного лікаря. Які там були обставини – я не знаю, але вже через півтори години його привезли на каталці. Останнє слово за судмедекспертом. Туди втручатися я не маю права.