Начальницю відділу освіти Козятинської райдержадміністрації Аліну Діденко взяли під домашній арешт. Їй оголосили про підозру щодо розкрадання бюджетних коштів під час реконструкції спортивного залу.

– 22 жовтня 2017 року з відділом освіти Козятинської районної державної адміністрації було укладено договір підряду з БК «Пегас» на суму 3 мільйони 849 тисяч грн. Згідно з календарним графіком виконання робіт капітального ремонту і реставрації, з жовтня по грудень компанія зобов`язувалась виконати роботи. Невдовзі її директор пред`я­вив для оплати від­ділу освіти акт приймання виконаних бу­дівельних робіт на су­му 742115,00 грн., — вдалось нам дізнатись із ухвал Єдиного реєстру судових рішень.

Директор відділу освіти РДА та інженер технічного нагляду його підписали. Хоча роботи фактично виконані не були. Це підтверджує висновок експерта від 21 червня 2019 року. Після підписання акту приймання виконаних робіт відділ освіти перерахував на рахунок «Пегаса» кошти. Таким чином слідство встановило, що фірма-підрядник заволоділа частиною бюджетних грошей, а очільниця відділу освіти внесла до офіційного документа завідомо неправдиві відомості. У листопаді 2018 року вона знову уклала договір підряду з тією самою фірмою на капітальний ремонт і реставрацію спорткомплексу. Сума становила близько 1 мільйона 396 тисяч 169 гривень.

Акти знову були підписані, хоча роботи не були виконані у повному обсязі. Слідство встановило, що державі загалом завдали збитків на суму 1 мільйон 97 тисяч 784 гривні.

Аліні Діденко оголосили про підозру — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і службове підроблення. За вчинення цих правопорушень передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років, а також заборона обіймати певні посади та займатися певною діяльністю протягом трьох років. Відомо, що слідчий наполягав на триманні під вартою, сама підозрювана просила запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. Зрештою, Вінницький міський суд призначив їй до 30 червня домашній арешт на проміжок часу з дев’ятої вечора до шостої ранку. Підозру оголосили й іншим фігурантам та обрали запобіжні заходи.

Очільниця відділу освіти Козятинської РДА Аліна Діденко вже заявила, що не винна й буде боротись за своє чесне ім’я.

– «Друзі-доброзичливці», хочу вас розчарувати — я не «сиджу» і не «сяду», бо нічого ні в кого не вкрала. Рано радієте. Мені дійсно вручено підозру. Але суд ще не визнав мене винною, – заявила Аліна Діденко. — Крім того, це відділ ос­віти звертався до правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності підряд­ника, котрий «затягував» виконання робіт. Всі документи щодо оплати ро­біт по цьому об’єкту виготовляв підрядник, а виконання робіт і правильність їх оформлення перевіряв інженер з державного технічного нагляду. Ні я, ні працівники відділу освіти не вносили жодних правок у ці документи.

Об’єкт на час проведення робіт з реконструкції був переданий у розпорядження будівельній фірмі «Пегас», і жоден відповідальний працівник відділу освіти чи директор спортшколи не мали доступу до нього. У відповідності до укладеного договору на реконструкцію спортзалу з фірмою «Пегас», котра виграла тендер на проведення цих робіт, відділ освіти виконав повністю свої зобов’язання, а саме, оплатив роботи згідно з актами складених підрядником і перевірених технаглядом. Може, хтось і «брав» гроші, але точно не я. Всі крапки має розставити суд.

Віталіна Володимирова