ТОВ «Вінницька птахофабрика» наголошує, що згідно вимог європейського законодавства, випадки реєструються в системі швидкого оповіщення RASFF та, як правило, розглядаються як підстава для подальшого розслідування та удосконалення технологічних процесів виробництва, а обіг виготовлених продуктів не обмежується, якщо ризик визначено як «не серйозний».

Щодо даного повідомлення RASFF розслідування проводиться нашим європейським партнером.

Разом з тим, за фактом отримання повідомлення нами було проведено наше внутрішнє розслідування, проаналізовано протоколи моніторингових досліджень внутрішньої лабораторії фабрики, а також розглянуто протоколи випробувань, проведених державною лабораторією, що виконувалися в рамках вимог державної програми з профілактики та ліквідації сальмонельозу птиці.

За результатами мікробіологічних досліджень потенційна небезпека реалізованої нами в ЄС партії продукції не була підтверджена, позитивних результатів щодо виявлення Salmonella зафіксовано не було.

Наголошуємо, що ніяких ризиків для споживачів немає. «Вінницька птахофабрика» працює у звичному режимі, вчасно та в повному обсязі здійснюючи експортні поставки, а також підтримуючи продовольчу безпеку України.

З повагою,
Пресслужба ТОВ «Вінницька птахофабрика»