П’ятниця, 12-те, стала «бомбою» в коридорах вінницької влади, бо Вла­диславу Скальському на Кабміні прем’єр подякував за роботу, за поділ області на 5 районів та 63 ОТГ… і відправив у відставку із погодженням нового сен­саційного голови Вінницької ОДА…

Бо вже відомо, що Сергій Борзов, лідер команди КВН «Вінницькі перці», стане «останнім губернатором» Вінниччини!

Чому останнім? Бо після осінніх місцевих виборів обласну та район­ні державні адміністрації після змін у Конституції мають ліквідувати…

Але за що ж звільнили із посади голови Скальського, який ще тиждень тому на День журналіста спростовував всі розмови про закінчення своєї роботи в ОДА…

Причина цієї вже другої кадрової «гільйотини» у Вінниці після звільнення із місцевої поліції генерала Юрія Педоса — майбутні осінні вибори, коли головні партії будуть рахувати голоси, своїх мерів, голів ОТГ та депутатів. Тому це карантинне літо таке щедре на заміну одразу поки що двох ключових фігур на карті Вінниччини… І це лише початок!

Бо всім було зрозуміло, що бізнес-менеджер ТОП-рівня Владислав Скальський, за словами відомого депутата, «не горів політикою Зеленського та мало що зробив хоч для якихось локальних перемог «Слуг».

Сергій Борзов з дружиною Іриною

Хоча в рейтингу губернаторів вінничанин Скальський на почесному 2-у місці та навіть кращий за киянина Кличка (офіційні повідомлення про це — далі)! Але на нього в Київ регулярно «строчили» доноси незадоволені Зе-фани…

– Президент викликав Сергія і попросив підсилити роботу команди на Вінниччині у цей відпо­відальний час. Тим більше, що Сергій вінничанин — знає всіх і вся по роботі, по виборах і по впливу в області, — коротко зазначила про скоре представлення свого чоловіка головою ВінОДА народний депутат України Ірина Борзова.

– Ірино, ви знаєте, що до вас одразу будуть запитання за біз­нес в Криму, квартиру в Києві за 10 мільйонів від ДУСі та ресторан на березі Бугу біля набережної «Рошен» у Він­ниці?

– Бізнесу в Криму у нас більше немає… Квартиру Сергій отримав цілком законно, а про ресторан він скаже сам… Я розумію, що із його призначенням на Він­ниччину всім нам додасться клопотів, але це вибір президента, і його цікавить лише результат…

– Коли буде представлення?

– Це знає лише Офіс президента…

А поки що в коридорах влади Вінниччини друзі та недруги оцінюють «шанси на виліт» всіх нинішніх заступників Скальського, а особливо керівників про­фільних управлінь… Бо до окремих посадовців від медицини і до освіти надто багато претензій та запитань в світлі пандемії коронавірусу та кульгання реформ у районах…

– Всіх не виженуть, бо на чиновників із досвідом роботи нині дефіцит! — спересердя сказав напередодні колегії ОДА один із керівників управлінь.

Також цікаво, як Борзов буде робити результат для «Слуг народу» на осінніх виборах на Він­ниччині навіть при керівництві обласним партосередком своєю дружиною Іриною Наумівною, коли кругом одні «свої»?

До речі, у вищі коридори української влади та керівництво Державного управління справами (ДУС) Борзов потрапив за президента Порошенка… І 5 років вінничанина Борзова у Києві вважали «людиною Порошенка»… А вже повторне призначення Сергія Борзова в ДУСю і обрання Ірини Борзової народним депутатом від Зе по мажоритарному округу на Вінниччині — це вже, кажуть, особиста заслуга подружжя Борзових… І, звісно, Наума Барулі — тестя Сергія, батька Ірини, гендиректора «Ліги сміху» та дуже відомої у Вінниці, Україні та світі людини!

До речі, Сергій Борзов закінчив 35-ту школу, де також навчався Володимир Гройсман… А ще історичний факультет Вінницького педуніверу разом із Віктором Бронюком!

Рівно рік тому «веселий і кмітливий» вінничанин Сергій Борзов так коментував в інтерв’ю «33-му каналу» статки своєї зіркової рідні та своє звання «тіньового кардинала» двох останніх президентів.

– Його прихід на високу посаду в ДУСі (Державне управління справами) для всіх стало сенсацією! Бо людина із КВН на держ­службі — це був шок! А тепер президент із КВН. І це вже реальність.

– Я спокійно сприйняв це рішення президента, бо я на нього працюю. Він так вирішив — я прийняв. Звітувати окремо не буду, бо звіт вже був.., — прокоментував ситуацію ни­нішній голова ВінОДА.