Ось деякі факти, надані нам пресслужбою Вінницької ОДА.

Видання «Ділова столиця» повідомляє, що Скаль­ський В.В. набрав 64 бали й таким чином поступився лише очіль­нику Львів­ської ОДА Максиму Козицькому (74,5 ба­ла), посівши друге місце в рейтингу.

Незважаючи на те, що після ста­більного трирічного зростання ВВП, у першому кварталі 2020 року він почав падати, як і обсяги капітальних інвестицій та ще низка ключових, для економіки держави, показників, деякі регіони, зокрема і Вінниччина — на тлі загальнонаціонального падіння змогли показати зростання. Всі цифри взяті з відомостей Держстату та його територіальних органів.

За час керівництва Владислава Скальського Він­ниччина стала лідером за динамікою сільського господарства, показавши в першому кварталі зростання на 6,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а за під­сумками чотирьох місяців — на 7,1% (хоча в середньому по Україні вийшло падіння на 1,8% і 1,4% відповідно).

Також область стала лідером за динамікою експорту товарів і послуг: в першому кварталі зафіксоване зростання експорту товарів на 48% та послуг — на 47,5%. «Завдяки цьому область увійшла до шести кращих за обсягом експорту на душу населення», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що в цей же час в середньому по Україні було зафіксовано падіння на 0,2% і 1,8% відповідно.

Більше того, Вінниччи-        на посіла перше місце за загальною площею прийнятих в експлуатацію нових нежитлових будівель на тисячу жителів, перевищивши середньоукраїнський показник у 4,48 раза.

На цьому лідерські позиції області не закінчились, наша область також увійшла до п’ятірки кращих за обсягом капітальних інвестицій на душу населення.