Із 203 працівників нині хворіють 76. Це визнав міський голова Сергій Моргунов і запевнив місто, що на виклики їздять виключно здорові співробітники.

Пряма мова мера Вінниці на цю болючу тему звучала на брифінгу сьогодні, 19-го червня.

-Хотів би наголосити на ситуації по нашій “швидкій”. Ви знаєте, що з 203 працівників 76 працівників Вінницької станції швидкої допомоги захворіли на коронавірус. Це досить серйозний такий показник, який вінничани за останні три-чотири дні відчули, коли “швидку” треба було чекати не 15 хвилин, а 20-30, а то і до години. Захворіли, в більшості своїй, водії, фельдшери та лікарі медичних бригад. Тому, я думаю, тут теж треба розуміти, що лікарі швидкої медичної допомоги знаходяться, в першу чергу, на передовій, і нам дуже важливо, щоб вони всі були здорові. Вони на сьогоднішній день всі лікуються. Всьому колективу було зроблено ПЛР-тести. На виклики їздять тільки ті, хто 100-відсотково не хворий на коронавірус, і це підтверджено тестами, – повідомив Сергій Моргунов.

Брифінг щодо ситуації із коронавірусом у Вінниці 19.06.2020

Posted by Сергій Моргунов on Friday, June 19, 2020

Нагадаємо, що напередодні з’явилась інформація, що у Вінниці на підстанції швидкої медичної допомоги спалах коронавірусу. Лист про це прийшов до ТСН від вінницької медпраціниці, яка побажала бути анонімною.

Жінка розповіла, що від початку пандемії коронавірусу співробітникам підстанції швидкої допомоги не робили тести на COVID-19, а вони щодня виїжджають на виклики. Зараз із 225 співробітників у 82 підтвердився коронавірус, навіть у головного лікаря. І підстанція попри спалах коронавірусу серед її працівників продовжує працювати.

– Я вам телефоную з Вінниці і не хочу називати своє ім’я. Це мої колеги писали вам. Телефоную не зі свого номера, а з сім-картки, яку після розмови одразу викину, і ви більше не матимете зі мною зв’язку. У нас дуже критична ситуація. Дуже багато людей захворіло. З 225 співробітників у 82 підтвердився коронавірус. У нас дуже велика скупченість людей на маленьке приміщення, і у цьому приміщенні грибок. Ремонт у ньому не робився років 30. Серед трьох підстанцій на нашій найгірші умови і найменше приміщення. Можливо, це сталося через це те, що невчасно були проведені ПЛР-тести. Але найбільше за все нас обурює те, що ця інформація ніде не проходить. У МОЗ говорять, що знають про цю ситуацію. Наші співробітники зверталися до обласного департаменту охорони здоров’я і до міського. Але нам говорять, що у нас не професійна хвороба, і що ми самі винні. Але ми “не відлинювали” від роботи, ніхто з нас не взяв не лікарняних, не відпусток. Ми працювали на передовій. А тепер вони говорять, що ви самі винні, що інфікувалися. Для того, щоб з’ясувати, де ми інфікувалися, потрібно провести розслідування кожного випадку окремо, але цього ніхто ще робив. Тому. можливо, через це інформація і замовчується, – йдеться у листі.

Вона заначила, що від початку пандемії коронавірусу співробітникам станції медичної допомоги не робили тести на COVID-19, а вони щодня виїжджають на виклики і можуть у разі інфікування заразити інших людей.

– Ми кожного дня виїжджаємо на виклики, яких наразі багато. А нас навіть протестували ще не всіх. Ми ж для населення несемо потенційну небезпеку. Від моменту коронавірусу ПЛР-тести нам не проводили. Тільки, коли у нас було перших два випадки, ми дізналися у п’ятницю, 12 червня, про позитивні результати співробітників. А відповідно, ні у суботу, ні у неділю і навіть не у понеділок нам не було проведено тестування. А тестування почали проводити лише у вівторок, 16 червня. Керівництво говорить, що ми забагато хочемо і виступаємо і у нас будуть великі неприємності. Хоча у нашого головного лікаря вчора прийшов результат тесту – і він позитивний.