Щоправда, довго його шахрайська схема не працювала, її діяльність прикрили правоохоронці минулої п’ятниці.

А у відділі комунікацій поліції Вінницької області розповіли, що цей підприємливий чоловік розміщував в Інтернеті оголошення про продаж неіснуючих товарів та отримував гроші від покупців. Коли покупці скидали на рахунок зловмисника завдатки, його телефон зникав з мережі. Поліцейські згодом “вирахували”, що злочини вчинила особа, яка відбуває покарання у Крижопільському виправному центрі. Цей 24-річний мешканець Чернівецької області неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайства, крадіжки, незаконне заволодіння транспортним засобом.  Під час проведення обшуку за місцем відбування покарання у зловмисника слідчі вилучили сім-картки, мобільні телефони та ноутбук.

А “засвітився” зловмисник у травні. Його жертвою став житель Немирівського району, котрий на сайті знайшов оголошення про продаж мопеда. Домовившись про ціну та умови доставлення транспортного засобу, покупець перерахував завдаток 2 500 гривень на рахунок шахрая. Після цього телефон продавця зник з мережі. У вчиненні цього злочину зловмисник зізнався.

Поліція перевіряє підозрюваного на причетність до інших аналогічних злочинів. Тепер за такий злочин йому “світить” покарання – до 8 років позбавлення волі.

Ілона ВАЛЬТЕР