Раніше вінничани вже брали участь у подібних заходах у Києві та Дніпрі, але місця для професійної підготовки не було. Відтепер спеціальний майданчик може відвідати кожен, хто бажає зайнятися спортом. Це ніяк не залежить від віку та матеріальних можливостей, головне – бажання бути в спорті. Про це розповідає засновниця цього напрямку на Вінниччині – чемпіонка Європи зі змагань з перешкодами  Людмила Шиляєва:

– Забіги з перешкодами можуть бути  від 500 метрів до 40 кілометрів. Та особливість – це складні бар`єри: канати, рукоходи та переноси мішків з піском. Якщо до всього можна підготуватися без спеціального обладнання, то «рукоходи» потрібно тренувати на спеціальному майданчику. Адже довжина доріг з цією перешкодою може сягати більше 10 метрів. Спершу ми тренувалися на турніках, але зараз за власні кошти зробили майданчики. Тож тренуємось і запрошуємо всіх охочих долати будь-які бар`єри.

Posted by Людмила Шиляева on Friday, June 12, 2020

Лідерка команди розповідає, що планували їхати до Європи в червні. Та через продовження карантину збираються вирушати у США на світовий турнір, який відбудеться в жовтні.  У день відкриття майстер-клас проводив Макар Троян – чемпіон України зі скелелазіння. Хлопцю 22 роки, та він вже встиг підкорити найбільші вершини світу.

– Я захоплений Вінницею, а особливо людьми – таких активних  вже давно не бачив.   На рукоходах  тіло звисає, та я показую як виробляти динаміку і йти вперед. Такий спорт зміцнює тіло, але куди більше виробляє силу волі, тримає моральний тонус. Головне – не дає падати духом.

Софія Копач