Уже тиждень жителі прикордонного Могилева-По­дільського обговорюють новину про те, що начебто в місті чоловік згвалтував дворічного пасинка.

– Дитинку забрали до лікарні, бо їй було важко ковтати, боліло горло. Ймовірно, це було зґвалтування неприродним шляхом… Медики сказали, що в малюка коронавірус, а коли дитині стало гірше, то відвезли до Вінниці, – повідомили нам на «гарячу лінію» читачі. — А той співмешканець втік після скоєного. Поліцейський сказав, що нічого цьому виродку не буде, пояснив, що мама хлопчика неблагополучна. Гвалтівник ходить по вулиці міста і далі. Його не заарештували. Дитя шкода, воно досі на лікуванні. А наші лікарі, вони ж усе знають! Де їхня клятва Гіппократа?

Натомість у поліції стверджують — інформація про згвалтування дитини не відпо­відає дійсності. Було лише побиття.

– 10 червня до поліції на­дійшло повідомлення від 32-річної жительки Могилева-По­дільського про побиття її дво­річного сина, – каже начальник Могилів-Подільського відділу поліції Юрій Левицький. — Ми з’ясували, що до побиття дитини причетний ци­вільний чоловік заявниці. Жінка на кілька годин залишила сина з чоловіком, а сама поїхала у справах. Повернувшись додому, помітила на тілі хлопчика тілесні ушкодження. Відразу повідомила про це в поліцію, після чого зловмисник втік. Дитину оглянув лікар. Ознак згвалтування не було виявлено. Під час відпрацювання території міста оперативники спільно з дільничними офіцерами поліції на одній з вулиць районного центру затримали зловмисника. 41-річний чоловік раніше притягувався до від­повідальності за майнові злочини. Причет­ність до нанесення ті­лес­них ушкоджень хлопчикові чоловік заперечував. За фактом побиття дитини слідством розпочато кримінальне провадження — умисне легке тілесне ушкодження. Чоловікові загрожує покарання у вигляді виправних робіт строком на 1 рік. На час слідства підозрюваний не може наближатися до колишньої співмешканки і її дитини.

– У цього чоловіка брат працює в Києві в ГУМВСУ, а батько в Могилеві-Подільському на митниці, — кажуть люди і просять органи цей факт врахувати. Самі ж обіцяють контролювати ситуацію та розслідування, бо не вірять, що було лише побиття.

Віталіна Володимирова