Жахливий злочин стався в одному із сіл Ямпільського району. Там затримали 28-річного чоловіка, якого підозрюють у зґвалтуванні шестирічної дівчинки. Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.

– Повідомлення про злочин надійшло до нас 20 червня від місцевої жительки, яка проживає по сусідству. Поліцейські встановили, що після того, як зловмисник вчинив відносно малолітньої дитини насильницькі дії сексуального характеру, він завдав їй ще кілька ударів рукою. На місці злочину працівники поліції затримали правопорушника. Ним виявився 28-річний родич дівчинки, раніше судимий за крадіжку, мешканець цього ж населеного пункту. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Лікарі зафіксували в організмі зловмисника 1,7 проміле алкоголю, – каже начальник ям­пільської поліції Ярослав Марченко. — Потерпілу дівчинку оглянув лікар, який підтвердив факт зґвалтування. Наразі вона знаходиться у лікарні. Підозрюваний затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування).

Нині інцидент обговорюють у соцмережах, а активісти «Дорожнього контролю» будуть відслідковувати хід розслідування.

– Наскільки нам відомо, мама цієї дівчинки померла, а про батька нічого невідомо. Є ще сестричка-близнючка. Потерпіла дитина була на опікунстві бабусі, але вона інколи зловживала алкоголем і належного догляду не було. Так і не зрозуміло, як опікунська рада могла віддати дитину такій сім’ї, та ще й співмешканець бабусі хворіє. Зґвалтував дівчинку пальцем брат батька. Карати потрібно всіх, і чиновників, які допустили до такої ситуації, – повідомили нам на «гарячу лінію» читачі.

Нагадаємо, подібний випадок стався в Бершадському районі. Там п’яний чоловік напав на 15-річну дівчину та зґвалтував її. Аби вона не змогла відразу повідомити до поліції, він відібрав у неї мобільний телефон. Зловмисника затримали.

Віталіна Володимирова