Про це йдеться на сайті Калинівської районної ради.

Учасникам мітингу голова районної ради Василь Поліщук та голова райдержадміністрації Олександр Дмитрук розповіли, що представники районної влади, окремі депутати та громадські активісти докладають зусиль до того, щоб змінити ситуацію і щоб Калинівка була адміністративним центром району.

«Ми робимо все, що в наших силах. Районна рада на сесії ухвалила низку звернень до Прем’єр-міністра України, до голови Верховної Ради, до голови Вінницької облдержадміністрації з обґрунтуванням, чому Калинівка має стати центром району. Цю ініціативу районної ради підтримали територіальні громади району. Остаточне рішення про центри районів ухвалюватиме Верховна Рада. Враховуючи це, районна рада адресувала низку звернень голові комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, головам та співголовам депутатських фракцій та груп, окремим народним депутатам. Ми також працюємо з Козятинським районом, з окремими сільськими радами і колективами», ‒ зауважив Василь Поліщук.

«Наші дії мають бути конструктивними. Мінрегіон, напевне, не без лобістських впливів, за те, щоб центром району був Хмільник, облдержадміністрація – за Калинівку, Козятин навіть не розглядають. А тому маємо також працювати з козятинцями, і синергія з Козятинським районом має дати результат. Ситуація не безнадійна і її можна змінити, а тому маємо діяти всі: влада, громади, активісти», ‒ зазначив голова райдержадміністрації Олександр Дмитрук.

Ініціювали також збір підписів за відстоювання району. Проявити свою небайдужість калинівчани могли біля районного будинку культури та біля центрального ринку. Окремі активісти роз’їхались збирати підписи по селах.

Схожа ситуація нині розгортається й у Жмеринці…

Нагадаємо, в Мінрегіоні до центральних органів виконавчої влади надіслали проект, за яким у Вінницькій області мають утворити 5 районів замість теперішніх 27-и. Це ще не остаточне рішення, і мапа Вінниччини ще може зазнати змін перед остаточним схваленням Верховної Ради.