Бо про цю проблему говорять роками, але міст під Бронницькою горою досі стоїть закритим.

– Вже три місяці місто чекає на рішення митниці, неодноразово збирали виїзні наради, – поскаржився голові ОДА міський голова Петро Бровко.- А віз і нині там. Щодень в докарантинний період державний кордон перетинало близько тисячі важких автомобілів, які перевозять, у тому числі і отрутохімікати. І всі вони рухаються центром міста, «вбиваючи» шляхове покриття та завдаючи шкоди здоров’ю могилівчан. Нам ніяк не вдається зрушити проблему з місця».

Пропозиція міської влади полягає в прокладанні додаткової смуги на ділянці в’їзду в Україну на пункті пропуску за межами центральної частини міста. А це потребує перенесення огорожі пункту пропуску на 3,25 м та дозволу Держмитслужби.

– Це дуже важливо для міста, – зауважив Сергій Борзов. – Не бачу для цього перешкод, потрібно лише погодження. На першому місці має бути здоров’я містян та екологія міста. Як це забезпечити, якщо сьогодні великогабаритні авто рухаються через саме місто, подекуди на відстані півметра від будинків? Тому ми маємо в найближчий час провести спільну нараду з усіма службами. Все у нас вийде, якщо всі будуть зацікавлені та рухатимуться в напрямку вирішення проблеми. Це як в годиннику: аби працював весь механізм, мають чітко працювати всі його деталі. Ось тоді у нас все вийде!»

Голова ОДА пообіцяв в найближчий час особисто порушити питання перед Прем’єр-міністром України та допомогти місту розв’язати наболілу проблему.

Єдине, про що не повідомляють із наради на кордоні – це стан дорожнього покриття до другого мосту з боку Молдови. Бо ще рік тому самі прикордонники не радили нам їхати через цей міст за кордон на легковому авто чи, навіть, на джипі після дощу…

Тому перенесення паркану на 3,25 метра із нашого боку – це ще не всі проблеми в цьому серіалі «Відкрий міст-2»!