Справжнім шоком та несподіванкою стало звільнення начальника Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації генерал-майора Василя Дремлюги. А відбулось воно ще на початку карантину і, що цікаво, жодної інформації про це чомусь не оприлюднювали. Натомість замість екскерівника поставили в.о. його першого заступника Володимира Бойчука. То ж що призвело до таких суттєвих кадрових змін і кому генерал Василь Дремлюга став неугодним, ми запитали в нього самого.

– Я нічого нікому не казав, бо тиха людина. Зараз на посаду керівника Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації оголошують конкурс. Але для того, щоб атестуватись, вік має бути не більше 60 років. а мені вже скоро буде 65, і тому сказали, що я не підпадаю вже під вікову категорію. Мене звільнили у зв’язку зі скороченням. Думаю, самі все розумієте, – каже генерал Василь Дремлюга. – Мені не соромно за свою роботу, адже за ці роки наше управління дійсно стало одним із кращих в країні, ми організували спецназ, обмундирували його, побудували корпуси, поробили ремонти та інше. І на все це ні в кого жодної копійки не взяли. За три роки зробили більше, ніж за 20 попередніх, але нікого те не цікавить. Я мав розмову із Міністром юстиції Денисом Малюською, він приїжджав до Вінниці. Ми йому все показали, враження від побаченого були позитивні. А вже 13 березня я отримую наказ про скорочення… На моє місце поставили заступника, але він теж підпадає під скорочення, бо не є атестованим. Після того як залишився без роботи, вільний час проводжу у Вінниці з родиною. Сьогодні був на риболовлі, більше трьох десятків карасів впіймав, пару коропів. Доглядаю за городом, скоро збиратиму перші помідори. Розсаду їх привіз із Заліщиків. За роботою сумую, але досвід йти в мене є. Щоправда, здоров’я вже трохи не те. Що робитиму далі – не знаю. Бо на державну службу не підеш, бізнес – давно пройдений етап. То ж поки буду відпочивати.

У той же час у наближених колах вже ходять розмови про те, хто ж очолить Центрально-Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації. Джерела розповіли журналісту, що кандидатура вже давно є, і за неї до Мін’юсту ходили просити кілька народних депутатів однієї з невеликих фракцій, в тому числі й з Вінниччини. Й кажуть, що ця домовленість, аби «зняти» Дремлюгу, коштувала кілька десятків тисяч доларів та обіцянки «золотих гір»…

Додамо, що уродженець села Зарудинці Немирівського району Василь Дремлюга пройшов шлях від рядового патрульного до генерала, у 2005-2008 роках очолював обласне управління УМВС, три роки керував Вінницьким управління податкової поліції ДПА та був депутатом обласної ради. На початку 2017 року він став главою новоствореного Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України. Відповідав за роботу 15 виправних закладів у трьох областях – Вінницькій, Хмельницькій та Чернівецькій.

Валентина Лісова