Цей жахливий злочин стався напередодні Дня Конституції у Сальнику Калинівського району.

Тоді компанія із п’яти друзів відпочивала на природі. Один із молодиків вирішив похизуватись пістолетом, але в якусь мить куля поцілила в серце 23-річного Богдана Шевчука. І попри всі намагання врятувати його не вдалось…

– Ви знаєте, я до цих пір не можу оговтатись від горя, адже Богдан в мене єдиний син, якого виховувала сама. Останні три роки він служив у військовій частині на Київщині, адже підписав контракт. Взимку повернувся додому, працевлаштувався у Вінниці і мешкав зі мною. Того літнього дня син пішов гуляти із компанією і його застрелили, — каже мама покійного Валентина. — Винуватця я добре знаю, він хлопець розбитний. Де взяв зброю — мені невідомо. Після тієї кулі Богдан був ще живий, його на якійсь машині везли у лікарню рятувати, але не встигли — біля машзаводу його серце зупинилось. Батьки стрільця приходили до мене, плакали, просили вибачення. Я розумію їх, бо в них горе, але в мене воно подвійне… Поки не знаю, чи буду судитись і вимагати моральну компенсацію, адже зараз не до цього.

Ось як прокоментували ситуацію у пресслужбі обласної поліції.

– Правоохоронці затримали 28-річного жителя Калинівського району, який під час відпочинку на ставку з власної необережності смертельно поранив свого товариша. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер у кареті «швидкої допомоги» дорогою у лікарню. Свідки події спочатку давали покази, що потерпілий сам себе смертельно травмував. Проте в ході проведення розслідування поліцейські встановили розбіжності у свідченнях та затримали зловмисника, причетного до смертельного травмування хлопця. Ним виявився 28-річний місцевий житель. Під час демонстрації пістолета «STALKER» чоловік з власної необережності здійс­нив постріл та смертельно травмував юнака. Наразі зловмисник затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчим відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 119 ККУ (вбивство через необережність). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Поховали Богдана Шевчука 29 червня у рідному селі з короваєм та у весільному костюмі. Він так і не встиг знайти собі половинку та побратись із нею…

Вікторія Снігур