Рідні, друзі, однокласники не знаходять слів через біль втрати. Причини смерті досі невідомі. Є кілька версій трагедії: загадкове отруєння внаслідок передозування медикаментами, захоплення наркотиками чи звичайне харчове отруєння. Однак рідні категорично заперечують те, що хлопець вживав наркотичні засоби. Як і те, що причиною може стати нерозділене кохання….

Вчитель­ка україн­сь­кої мови та літератури Людмила Третьякова, яка дізналась про смерть Володі, висловлюється: «Це хлопчик, який завжди був першим, допомагав усім. На ньому тримався весь клас. Важка історія сталась у 11 класі. У житті так трапилось, що класний керівник дуже захворів і помер. Поховали в жовтні. Абсолютно вся робота впала на плечі юнака. Він був як класний керівник, староста, учень, хороша дитина і просто «паличка-виручалочка».

Моменти прощання були дуже зворушливими

Якось ми спілкувались, і я сказала:

– Вова — ти світило, ти станеш людиною, яка прославить нашу Вінницю.

На що він від­повів:

– Я після навчання обов’язково повернусь із удачею та успіхом.

Всі були переконані, що хлопця чекає світле майбутнє. І ось така трагедія. Приїхали з ним попрощатись всі, хто тільки зміг. Серед них і одногрупники та викладачі Київського університету імені Тараса Шевченка. Там він лише розпочав навчання. Ось що вони розповіли про Володю:

– Комунікабельний, жодного разу ні з ким не сварився. Наша група в університеті завдяки його старанням і гарним виконанням обов’язків старости була однією з кращих. Справжня душа компанії. Володя нас постійно надихав. Особливо тим, що впевнено себе поводив і знав, що робить… Чому так сталось? Це якийсь фатум…

Ірина Матковська, заступник директора закладу з виховної роботи, каже: «Він займався чим тільки можна, але при цьому мав конкретну мету в житті. Хлопець хотів займатись медичною біологією, цікавився фізикою, хі­мією, тенісом… Він ніколи не хвилювався через конкурси, олім­піади, оскільки був впевнений в собі, відповідальний та вмів розраховувати час».

Усі, хто знав Володимира, навіки збережуть добру пам’ять про нього. Висловлюємо співчуття рідним і близьким покійного.

Валентина СОЛОГУБ