Ямпільська дитяча музична школа є однією із найсильніших не лише на Вінниччині, а й у країні. Щороку її вихованці виборюють призові місця в престижних конкурсах. Нещодавно учні народно-оркестрового відділу взяли участь у ІІ Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з інструментального мистецтва. Вона пройшла на базі кафедри інструментального виконавства факультету мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. За призові місця боролись юні таланти з Київської, Донецької, Вінницької, Хмельницької, Миколаївської та Черкаської областей. До участі в олімпіаді діти готувались спеціально, адже вона вперше відбулась в онлайн режимі. Кожен учень записував окреме відео з виконанням програмного твору і надсилав . А вже записи оцінювало кваліфіковане журі, серед яких професійні викладачі-музиканти. Зрештою, в Умані нам вдалось здобути аж чотири призових місця, це неймовірний результат. Зокрема, диплом лауреата І ступеня отримали гітаристка Ірина Кириленко (викладач Дмитро Заболотний), скрипалька Анна Куляс (викладач Наталія Ульянова), бандуристка Яна Юрченко ( готувала Тетяна Косінська). Вікторія Криворучко, яка теж грає на бандурі, посіла друге місце.

-Безумовно, цей рік виявився дуже успішним для наших вихованців. -розповідає Тетяна Косінська, викладач народно-оркестрового відділу по класу бандури Ямпільської ДМШ. Бо крім олімпіади в Умані, діти встигли здобути нагороди і в інших конкурсах. Ірина Кириленко перемогла у Всеукраїнському конкурсі-фестивалі мистецтв “Сцена Віртуоза” 2020р. у Хмельницькому та Міжнародному конкурсі «GOLD EUROPE-World Stars 2020» (при підтримці Міністерства культури Чехії). Гітаристи Роман Вінярчук, Тімур Богуцький та Максим Бендовський викликали справжній фурор своїм талантом на конкурсі-фестивалі «Місто Лева», який пройшов у Львові. Баяніст Іван Собко ( клас викладача Дмитра Тарасова) посів друге місце у Міжнародному конкурсі мистецтв «Квітуча країна». Звідти ж з перемогою повернулись бандуристки Марія Жуковська та Софія Карпенко. Яна Юрченко – володарка гран-прі міжнародних конкурсів «Київські каштани 2020» та «Талановиті діти України 2020». Крім того, вона лауреат І ступеня «Всеукраїнського дистанційного конкурсу інструментально-виконавської майстерності “Струни Поділля”. Перше місце на міжнародному конкурсі «Хіт парад 2020» посіла бандуристка Вікторія Криворучко.

Завідуючий народно-оркестровим відділом Дмитро Тарасов додає – ІІ семестр навчального року для учнів та викладачів народно-оркестрового відділу пройшов дуже плідно.

– На даний момент на відділі навчається майже 80 учнів. З метою стимулювання зацікавленого ставлення до інструментального мистецтва молоді Ямпільського краю ми плідно працюємо над активізацією та збагаченням форм індивідуальної та колективної учнівської творчості. Працюємо над створенням зіркової плеяди учнів – лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів юних виконавців, а також майбутніх студентів вищих мистецьких навчальних закладів України. Це чудова мотивація та значний крок вперед для впевненості і віри в свої сили! Розкриваємо талант кожної особистості. Пишаємось учнівською молоддю, адже вона унікальна, дужа і надзвичайно талановита.

Народно-оркестровий відділ Ямпільської ДМШ:
Тімур Богуцький
Софія Карпенко
Марія Жуковська
Іван Собко
Анна Куляс
Вікторія Криворучко
Яна Юрченко
Роман Вінярчук
Максим Бендовський
Ірина Кириленко

Віктор Головко